Suriyeli aile bebeklerine ’Recep Tayyip Erdoğan’ adını verdi

Batman’da ikamet eden Suriyeli mülteci aile, yeni doğan çocuklarına Recep Tayyip Erdoğan ismini verdi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Türkiye’ye sığınan ve Batman’a yerleşen Umeyr çifti, yeni doğan çocuklarına Recep Tayyip Erdoğan...

banner279
23 Ağustos 2016 Salı 11:30
Suriyeli aile bebeklerine ’Recep Tayyip Erdoğan’ adını verdi

Batman’da ikamet eden Suriyeli mülteci aile, yeni doğan çocuklarına Recep Tayyip Erdoğan ismini verdi.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Türkiye’ye sığınan ve Batman’a yerleşen Umeyr çifti, yeni doğan çocuklarına Recep Tayyip Erdoğan isimlerini verdi. Baba Hani El Umeyr, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini aktararak, "Suriye’de iç savaş çıktığında Arap ülkeler bizi kabul etmedi. Ürdün, Suudi Arabistan, Lübnan gibi Arap ülkeleri bizi kabul etmedi. Sadece Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan bize kapıları açtı. Sadece bize yardım eden Recep Tayyip Erdoğan oldu" dedi.

"DARBE GİRİŞİMİNDE SOKAKLARDAYDIK"
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşları darbecilere karşı sokağa davet etmesiyle beraber çocukları ve eşiyle beraber sokağa çıktıklarını ve darbecilere karşı sabahladıklarını anlatan Umeyr, "Erdoğan’a karşı darbe girişimi olduktan sonra Batman’da sokaklara döküldük darbecilere karşı Recep Tayyip Erdoğan’a destek olduk" diye konuştu.

"BU İSİM İÇİN ISRARCI OLDUM"
Yeni doğan oğluna Recep Tayyip Erdoğan isimlerini vermek istediğini ancak görevlilerin kendisine bu ismi veremeyeceğini söylediğini kaydeden Umeyr, “15 Temmuz darbe girişiminizden 5 gün sonra bir oğlum oldu. Erdoğan’a olan sevgimden dolayı ismini Recep Tayyip Erdoğan koymak istedim. Sordum soruşturdum. Yetkililer önce bana bu ismi veremeyeceğimi söyledi. Ben ısrarcı davranınca ismini Recep Tayyip Erdoğan koydular. Suriye’de 3 çocuğum olmuştu Türkiye’de son çocuğum 20 Temmuz tarihinde doğdu" ifadelerinde bulundu.
(İHA)

Son Güncelleme: 23.08.2016 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287