Trafik Birim Amirleri 2. Etap Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla “Trafik Birim Amirleri 2. Etap Koordinasyon Toplantısı” Gerçekleştirildi

banner279
11 Eylül 2020 Cuma 10:39
Trafik Birim Amirleri 2. Etap Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

Karayolu trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik illerimizde yürütülen faaliyetlerin, hedeflere ulaşmadaki etkinliğin detaylı olarak değerlendirilmesi, Trafik Başkanlığımızın kuruluş, görev ve çalışma ilkeleriyle amaçlanan hedef ve politikaların anlatılması, alanda trafik güvenliğine ilişkin sorunların ayrı ayrı irdelenerek, uygulayıcı personelin çözüme yönelik görüş ve önerilerinin birlikte değerlendirilmesi amacı ile düzenlenen toplantının açılışı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla Ankara-Kızılcahamam da düzenlendi.

Yoğun Katılım Oldu

Toplantı açılış programına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Harun Sarıfakıoğulları, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Erhan Gülveren, Selami Hüner, Adem Çakıcı, Ahmet Şengün, Mustafa Çalışkan, Jandarma Asayiş Başkanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Kızılcahamam Kaymakamı Cem Aksoy, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Trafik Başkanı Mehmet Yavuz, Başkanlar, Daire Başkanları, 81 İlimizden Trafik Tescil ve Denetleme, Bölge Trafik Denetleme ve Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcıları ile birim amirleri katıldı.

Konuşmalarına “Sözlerime başlarken size hem tebriklerimi hem teşekkürlerimi iletmek istiyorum.” ifadelerini kullanarak başlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sonunda söyleyeceğimi başında da size ifade etmek isterim. Türkiye trafik kazaları konusunda hakikaten büyük acılar barındıran, büyük dramlar barındıran bir ülkeydi. Biraz önce Trafik Başkanımız hepimizin göğsünü kabarttı. Ne yapacağımızı stratejilerimiz ile beraber ortaya koyan gerek Karayolu Trafik Güvenliği ve Strateji Belgesinin gerek bizim Uygulama Politika Belgemiz ile neler yaptığımızı, hükümetimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla neler ortaya konulduğunu yaklaşık 45-50 dakikalık bir sunumla gördük ve bu hepimizi hakikaten mutlu etti. Allah razı olsun. Bu tek başına yapılan bir iş değil. Hep birlikte yapılan bir iş. Ama bir de söz var, bir de iş var.” ifadelerini kullanarak başladı.

Konuşmalarının devamında yıllara göre trafik kazaları ölüm oranlarını karşılaştıran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye’de 2017 yılında hem kaza yerinde hem de hastanede olmak üzere toplam trafik kazasından ölen vatandaşımızın sayısı 7 bin 427. Yani günde ortalama 20.5 kişi. 2018’de bu rakam kaza yeri ve hastane ölümleri olmak üzere toplam 6 bin 675. Yani 7 bin 427’den 6 bin 675’e düşmüş. 2019’da kaza yeri ve hastane ölümleri toplam 5 bin 473’e düşmüş. 2019 Haziran ile 2020 Haziran arasında kaza yeri ve hastane ölümleri toplam gayretiniz,  politikalarınız ile 4 bin 996’ya yani bizim 2020’nin başında birlikte ortaya koyduğumuz 5 bin hedefinin de altına düşürdük. Günde 20 buçukluk ölüm rakamını günde 13 buçuğa, kaza yeri ve hastane ölümlerinin toplamı günde 13 buçuğa düşmüş. Sizi bütün yüreğimle, mesai arkadaşlarınızı, Emniyet Genel Müdürümüz değerli Jandarma Genel Komutanımız başta olmak üzere, trafik ile uğraşan herkesi, alt yapısından denetime kadar,  eğitimden kurallarına kadar bu konuda gayret gösteren herkesi tebrik ediyor, önünde saygıyla eğiliyorum. ” dedi.

Bakan Soylu Trafik Güvenliği ve Strateji Belgesi 2021-2030 taslağına değindi

Trafik Güvenliği ve Strateji Belgesi 2021-2030 taslağına değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Trafik Güvenliği ve Strateji Belgesini Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde hazırlamış olduk. Şimdi bunla ilgili son uygulama adımları ve eylem planı gerçekleşecek. İnşallah şu eylem planına döndüğümüz andan itibaren de aslında hepimize aylık bir yol haritası, bir hedefler bütünü çok net bir şekilde ortaya çıkacak. Yani 2021’i 2030’a toplam bir bakıştan ziyade dönemleyerek götürme konusunda attığımız adımın da doğru bir strateji olduğunu bir kez daha ifade ediyor, başta Emniyet Genel Müdürümüz olmak üzere Jandarma Genel Komutanımız ve bu konuda katkı koyan tüm arkadaşlarımıza hepinizin huzurunda tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmalarının devamında Trafik kazalarındaki ölüm oranlarının azaltılması hedeflerine değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Dünün kronik kalkınma sorunları yaşayan Türkiye’si bugün dünyada yazılım üreten, insansız hava aracı gibi pek çok savunma sanayi ürününü dünyaya ihraç eden, kendi ürettiği gemilerle kendi denizlerinde özgürce doğal kaynak arayabilen bir Türkiye’dir. Buradan varmak istediğim netice şudur. Eğer bugün Türkiye, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 2010 yılında aldığı kararla ilan ettiği 2011 – 2020 arasında trafik kazalarındaki ölüm vakalarının %50 azaltılması hedefini Lüksemburg’la birlikte tutturabilen dünyada sadece iki ülkeden birisi olabilmiş ise bunun sebebi 21. yüzyılın başında ortaya koyduğumuz tarif etmeye çalıştığım anlayıştır. Sayısal detaylarını da paylaşacağım trafikteki bu başarımız trafiğin 4 ana bileşeni olan eğitim, denetim, altyapı ve ilk yardım hizmetlerindeki değişmeyle eş zamanlı gerçekleşmiştir. Ülkemizde sağlık ve ulaştırma altyapısında elde ettiğimiz gelişmeler hem kaza sayılarını hem de yaşanan can kayıplarının azaltılmasına etki etmiştir.” dedi.

Bakan Soylu “Emniyet tarafında trafikle ilgili 3 daireyi Trafik Başkanlığı altında birleştirdik."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasında “Emniyet tarafında trafikle ilgili 3 daireyi Trafik Başkanlığı altında birleştirdik. Meseleyi toplam olarak sorun tanımlayan, çözüm üreten ve takip eden bir anlayışı hep beraber getirdik.  2016 – 2020 arasında personel sayısını emniyet birimlerimize 5 bin 934 yeni personel dahil oldu. Jandarma birimlerimizde ise 2016 yılında 2 bin 700 olan trafik personeli sayımız bugün 5 bindir. Aynı periyotta emniyet trafik birimlerimize 534 motosiklet aldık. Jandarma trafik birimlerimize ise 2016’da hiç motosiklet yokken yine yaptığımız alımlarla bugün bu sayıyı 350’ye çıkardık. Bütün alım ve kapasite artırımlarında Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri ve bizzat süreci yönlendirme ve talimatları söz konusu olmuştur. Huzurlarınızda zat-ı devletlerine İçişleri Bakanlığı adına şükranlarımızı arz ediyoruz. Tabi sadece bunla kalmadı. Bizim 5 binin üzerinde personel alımımız var ama bir de içeriden sahaya çıkarttığımız arkadaşlarımız var. Sayımız en az 2 bin ile 2 bin 500 arası. Çünkü Trafik Tescil sizlerin işiyken bugün noterlerin oldu. Üzerinizdeki o yükü de bir vesileyle modern, vatandaşın hemen ulaşabileceği aynı zamanda maliyeti de vatandaşa yarı yarıya düşüren bir anlayışla gerçekleştirmiş olduk.” ifadelerine de yer verdi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş denetimlerimizi sürdürüyoruz;

Konuşmasına vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik aktif tedbirler alan Emniyet Teşkilatımızın, trafik düzeni ve güvenliğine yönelik de büyük bir özveri ve sorumlulukla çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayarak başlayan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş  “Trafik kazalarının önlenmesi, sürücü, yaya ve yolcu güvenliğinin korunması, can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için denetimlerimizi sürdürüyoruz; ilgili kurum ve kuruluşlarla da iş birlikleri yapıyoruz. Trafikte aldığımız önlemler, hayata geçirdiğimiz uygulamalar ve geliştirdiğimiz projeler 83 milyonun güvenliği ve huzuru içindir. Bunun için de sahada yoğun bir şekilde sürdürdüğümüz kontrol ve denetimlerimizi; bilgilendirme, eğitim çalışmaları, farkındalık kampanyaları ile destekliyor; her bir bireye düşen sorumlulukları da çeşitli mecraları kullanarak hatırlatıyoruz.” dedi.

Sözlerine devam ederken trafiğin hayati derecede elzem bir konu olduğunu hatırlatan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş “Daha sağlıklı bir trafik akışı için, kazaların yoğun olduğu güzergâhlarda maket trafik ekip aracı uygulaması ve elektronik denetleme sistemi ile otoyollarda ortalama hız tespiti sistemi uygulaması yapıyor; helikopter ve drone desteği ile gerçekleştirdiğimiz denetimler sayesinde de trafik akışını kontrol ediyoruz. Özellikle son dönemde Covid-19 salgınına karşı toplu taşıma araçlarındaki yolcu sayısı, yolcuların maske ve mesafe kurallarına uyup uymadığını kontrol ederek toplum sağlığını koruma noktasında da yoğun bir mesai sarf ediyoruz. Sayın Bakanımızın öncü rolü ve birebir takibinin yanı sıra, sahada görevli bütün arkadaşlarımızın canla, başla, özveri ve kararlılıkla çalışması neticesinde, trafik güvenliğinde çok önemli neticeler elde ettik. Trafik güvenliğine katkı sağlayacak mevzuat düzenlemeleri, planlı ve eş zamanlı denetimler,  kaza riski yüksek sıcak noktaların güncelleştirilerek gerekli tedbirlerin alınması, trafik birimlerimizin personel, araç-gereç ve teknik donanımla güçlendirilmesi sayesinde yakaladığımız bu ivmenin daha da yukarılara çıkacağına ve kazalardaki can kayıplarının giderek azalacağına canı gönülden inanıyor; hepinize üstün gayretleriniz için ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına son vermeden önce Teşkilatımızın, hayati önem taşıyan ve hassas sorumluluk gerektiren bu görevi, layıkıyla yerine getirmek için özverili çalışmalarını sürdüreceğini ve trafik güvenliğinin bütünüyle sağlanmasına yönelik kalıcı adımlar atmaya devam edileceğini vurgulayan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş; “Ülkemizin trafik sorununun çözümüne önemli katkılar sağlayacağı inancıyla, koordinasyon toplantımızın hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.” şeklinde sözlerine son verdi.

Son Güncelleme: 11.09.2020 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287