Türkiye’de bulunan Hollanda vatandaşları oy kullanabilecek

Hollanda’da yapılacak olan genel seçimler için Türkiye’de kayıtlı bulunan 5 bin 581 Hollanda vatandaşı, Büyükelçilik ve Konsolosluklara giderek oyunu kullanabilecek. HABER 24

banner279
14 Mart 2017 Salı 16:43
Türkiye’de bulunan Hollanda vatandaşları oy kullanabilecek

Hollanda’da yapılacak olan genel seçimler için Türkiye’de kayıtlı bulunan 5 bin 581 Hollanda vatandaşı, Büyükelçilik ve Konsolosluklara giderek oyunu kullanabilecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının inişine izin verilmemesi ve Türk seçmenlerle buluşmak üzere Rotterdam’a giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, Almanya’ya sınır dışı edilmesi ile birlikte gözler yarın Hollanda’da yapılacak olan seçimlere çevrildi. Hollanda ile yaşanan bu gerilimin ardından Dışişleri Bakanlığı, Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul’da bulunan Konsolosluğun giriş ve çıkışlara kapatıldığını duyurmuştu. Dün, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında ise 4 siyasi yaptırım kararının alındığı belirtilmişti. Tüm yaşanan bu sorunların ardından gözler, Hollanda’da yapılacak olan seçimlerde Türkiye’de bulunan vatandaşların oy kullanıp kullanamayacağına çevrildi. Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliğinden alınan bilgiye göre, 15 Mart’ta Hollanda’da yapılacak olan seçimler için Türkiye’de kayıtlı olarak bulunan 5 bin 581 Hollanda vatandaşı Büyükelçilik ve Konsolosluklara giderek oyunu kullanabilecek. Buna göre, oy kullanmak için Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul’da bulunan Konsolosluğuna giden vatandaşlar polis kontrolünden geçirilecek. Kimlik kontrolünün ardından listede ismi bulunan vatandaşlar saat 13.00-15.00 arası oyunu kullanabilecek.

Son Güncelleme: 14.03.2017 20:54
Anahtar Kelimeler:
BankaTbb
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287