Baykal'ın doktorundan son dakika açıklaması

Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal beyninde oluşan ödem nedeniyle ameliyat edildi. Yaklaşık bir saat süren ameliyat tamamlandı. Hastane yetkilileri ameliyat sonrası Baykal'ın beyin dokusunda bir sorun olmadığı, sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

banner279
17 Ekim 2017 Salı 12:05
Baykal'ın doktorundan son dakika açıklaması

Dün beyne giden damarda oluşan pıhtı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan eski CHP Genel Başkanı ve  Antalya Milletvekili Deniz Baykal bu Sabah beyindeki kanama ve ödem nedeniyle yeniden ameliyata alındı. Baykal'ın yaklaşık bir saat süren ameliyatı tamamlandı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbiş: "Eski CHP Genel Başkanı Baykal'a yapılan beyin tomografisinde ödem ve kanama artışı izlenmesi ve fizik muayenesinde bununla uyumlu bulgular üzerine doktorları tarafından ameliyat kararı verilmiş olup, şu anda ameliyatı devam etmektedir" diye açıklama yapmıştı.

AMELİYAT SONRASI HASTANE YETKİLİLERİ AÇIKLAMA YAPTI
Hastane yetkilileri ameliyatın ardından yaptığı açıklamada şunları belirtti: 
"Ameliyat esnasında yapılan anjiyoda beyin dokusunda bir problem olmadığı gözlendi. Beynin içindeki ödem boşaltılarak ameliyata son verildi. Sağlık durumu iyi. Beynin bir bölgesinde canlı olmayan bir doku yoktur. Sağlık durumu iyiye gidiyor. Solunda beşte bir oranında kuvvet kaybı var."

SABAH DOKTORLAR İYİ DEMİŞTİ

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumunda minimal de olsa olumlu gelişmeler olduğunu belirterek, "Bu bizim için çok önemli. Güçsüzlükte bir miktar iyileşme var. Ateşi düştü, antibiyotiğe cevap veriyor. Şu anda beyin ödemi var ama ilerlemesi durmuş durumda dün geceye göre. Bu da bizim için çok güzel bir sonuç. Şu anda bunlar bizi ameliyattan uzaklaştıran adımlar. Durumu stabil" bilgisini vermişti.

BAKAN DEMİRCAN'DAN AÇIKLAMA

Daha sonra beyindeki ödem ve kanam nedeniyle baykal ameliyata alındı. Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan Sağlık  Bakanı Ahmet Demircan, " Sayın Baykal'a bir müdahale daha yapılıyor. Endişe edilecek bir noktada değiliz. Sayın Baykal, umarım bu rahatsızlığın üstesinden gelecek. Gerekli açıklamayı hastane yapacak.Tedavi neticesinde sağlığına kavuşacağını ümit ediyoruz" dedi. 

Son Güncelleme: 17.10.2017 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287