Cerrahpaşa'da Lisansüstü Eğitimde Etkin Danışmanlık Çalıştayı Düzenlendi

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından ana bilim dalı başkanlarının katılımıyla ilki organize edilen “Lisansüstü Eğitimde Etkin Danışmanlık Çalıştayı”, 6 Mart 2024 tarihinde Büyükçekmece Yerleşkesi Farabi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

banner279
08 Mart 2024 Cuma 09:44
Cerrahpaşa'da Lisansüstü Eğitimde Etkin Danışmanlık Çalıştayı Düzenlendi

Lisansüstü eğitimde etkili danışmanlığın önemini ve bu alanda başarılı bir danışmanlık sağlamanın yollarının tartışıldığı Çalıştaya; Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol İnce ve Prof. Dr. Mehmet Bilgin, Genel Sekreter Prof. Dr. Hülya Aşkın Balcı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serdar Aydın, dekanlar, ana bilim dalı başkanları ve öğretim üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan çalıştayın açılış konuşmasını Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serdar Aydın tarafından yapıldı. Lisansüstü Eğitim Enstitümüz ile ilgili sayısal bilgiler veren Prof. Dr. Serdar Aydın, “Akademik sorumluluklarımızın farkındalığıyla üniversite olarak lisansüstü eğitimin niteliğini artırmak için danışmanlık süreçlerinin etkililiğini artırmak istiyoruz. Bu anlamda öncelikle ana bilim dalı başkanları olarak sizlerin çabası ve potansiyel katkılarınızın çok önemli olduğunu biliyoruz. Lisansüstü eğitimin verimliliğinin artırılmasında sizlerin rolünün farkındayız. Bundan dolayı bugünkü çalıştayımıza yapacağınız katkılar ve çalıştay sonucunda ortaya konan kararların etkin yürütülmesinde inisiyatif alacağınızdan hiç şüphemiz yoktur.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın ise yaptığı konuşmasında lisansüstü eğitimde sadece öğrenci sayısının değil kalitenin de artması gerektiğini vurgulayarak İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşanın Araştırma Üniversitesi olmasında doktora öğrenci sayısının, doktora mezun sayısının ve uluslararası öğrenci sayısının etkili olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Nuri Aydın, “ Doktora öğrenci sayılarımıza baktık, inceledik. Öğrenci var ama bir süre sonra bu öğrenci mezun olmuyor. Neden mezun olmuyor? sorusunu sorduk kendimize. Bu çalıştayın yapılması bu açıdan çok önemli. Sizlerin gördüğü bir takım sıkıntılar, sorunlar olabilir. Farklı disiplinlerden hocalarımızın bir araya gelerek bu sorunlara ortak bir çözüm noktası bulması açısından, farkındalığın artması ve oluşturulması açısından bu çalıştayı organize ettik.” dedi.

Öğrencilerin akademik ve profesyonel gelişimlerinde önemli bir dönemi temsil eden lisansüstü eğitim sürecinde danışmanların daha etkin ve verimli şekilde doktora ve yüksek lisans öğrencilerine rehberlik etmeleri için gereken stratejilerin oluşturulması konusunda paylaşım fırsatı sunan Çalıştay, iki oturumda gerçekleştirildi. Oluşturulan 4 masada “Danışman seçimi ve danışman atama süreçleri, ders seçimi ve uzmanlaşma; tez konusu belirlenmesi, öğrenci ile danışman iletişim süreci ve lisansüstü eğitimde kariyer danışmanlığı, lisansüstü terkin azaltılması ve önlenmesi” gibi konular üzerinde görüşüldü. 

Kaynak: iuc.edu.tr

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287