Dev Anlaşmayı Canlı Yayında Duyurdular !

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile baş başa görüştü. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısında konuştu. Şevket Mirziyoyev, ilk kez bir ülke ile çok büyük çaplı 24 anlaşmanın imzalandığını duyurdu. Özbekistan Cumhurbaşkanı, "Büyük büyük belgeler imzaladık. 3 milyar doların üzerinde değeri olan 50 yeni yatırım için mutabakata vardık" ifadesini kullandı.

banner279
30 Nisan 2018 Pazartesi 13:42
Dev Anlaşmayı Canlı Yayında Duyurdular !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev  Köksaray'daki karşılama töreninin ardından Erdoğan ve Mirziyoyev baş  başa görüşmeye geçti. Erdoğan ve Mirziyoyev arasındaki basına kapalı görüşme yaklaşık 2 saat  sürdü. Daha sonra Türkiye ve Özbekistan arasındaki heyetler arasında  görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmelerde,  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan  Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Bilim, Sanayi ve  Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu,  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat  Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent  Tüfenkci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan  Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da hazır bulundu.

Kaynak ; Milliyet

Son Güncelleme: 30.04.2018 13:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280