Karadeniz'de bulunan doğal gaz nasıl çıkarılacak?  

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilan ettiği doğal gaz müjdesinin ardından herkes bu dev rezervin nasıl çıkarılacağını merak ediyor.

banner279
22 Ağustos 2020 Cumartesi 11:04
Karadeniz'de bulunan doğal gaz nasıl çıkarılacak?  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Türkiye'ye ve dünyaya ilan ettiği doğal gaz müjdesinin ardından herkes bu dev rezervin ne tür işlemlerle yerin altından çıkartılıp, Türkiye'ye nasıl taşınacağını sorguluyor.Öncelikle rezervin ana karaya getirilmesi için yapılacak bir takım çalışmalar var. İlk olarak üretim planı hazırlanacak ardından da üretim kuyularının kazılmasına başlanacak. Keşfedilen doğalgazın özelliklerine uygun olarak bir üretim platformu üretimi bu çalışmaların aşamalarından biri.Üretim yapılacak her kuyu deniz tabanından bu üretim platformuna bağlanacak. Son süreçteyse eğer platform karaya yakınsa üretilen hidrokarbon döşenecek boru hatlarıyla karadaki doğal gaz istasyonuna taşınacak.

Eğer platform karadan uzaktaysa ( Sakarya gaz sahası Türkiye kıyılarına son derece yakın) hidrokarbon çeşitli işlemlerden geçirilerek depolanacak. Sonra da tankerlerle ana karaya götürülecek.  

Anahtar Kelimeler:
KaradenizDoğalgaz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287