Son Dakika/Erdoğan ve Bahçeli Görüşüyor !

Türkiye'de siyasetin ve 2019 seçimlerinin kaderini belirleyecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli arasındaki görüşme Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı.bu görüşme aylardır konuşulan 'cumhur ittifakı'nın da ilk görüşmesi olacak. Zirve öncesi ünlü anketçi Adil Gür, AK Parti-MHP ittifakı ile ilgili yaptıkları anketi açıkladı. Gür, ittifakın seçmen tarafından olumlu karşılandığı ve MHP seçmeninin yüzde 82'sinin Erdoğan'a oy veririm dediğini söyledi. Gür,"2019'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Erdoğan aday olması halinde seçmenin yüzde 65,9'u kendisine oy vereceğini ifade etmiştir" diye konuştu.

banner279
10 Ocak 2018 Çarşamba 16:40
Son Dakika/Erdoğan ve Bahçeli Görüşüyor !

Türkiye'de siyasetin ve 2019 seçimlerinin kaderini belirleyecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli arasındaki görüşme Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı.bu görüşme aylardır konuşulan 'cumhur ittifakı'nın da ilk görüşmesi olacak. 

Zirve öncesi ünlü anketçi Adil Gür, AK Parti-MHP ittifakı ile ilgili yaptıkları anketi açıkladı. Gür, ittifakın seçmen tarafından olumlu karşılandığı ve MHP seçmeninin yüzde 82'sinin Erdoğan'a oy veririm dediğini söyledi. Gür,"2019'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Erdoğan aday olması halinde seçmenin yüzde 65,9'u kendisine oy vereceğini ifade etmiştir" diye konuştu.

Türk siyaset tarihinde bir ilk gerçekleşiyor. Seçimlere bir yıldan fazla süre olmasına rağmen AK Parti ve MHP ittifakının ilk görüşmesi yapılıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin görüşmesi saat 16.00'da Beştepe'de başladı.  

İLK ADIM BAHÇELİ'DEN GELDİ 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da  gazetecilerle yaptığı kahvaltıda 2019'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacaklarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini  açıkladı. Böylece aylardır konuşulan "AK Parti-MHP ittifakı"na (cumhur ittifakı) ilişkin liderler seviyesindeki ilk somut adımı attı. Bahçeli  şöyle dedi: "MHP Cumhurbaşkanlığı için aday göstermeyecektir. MHP ittifak olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi milletvekilliği seçimlerine girer, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise 'Yenikapı ruhu'yla Erdoğan'ı destekleme kararı alır. Bu karar nettir" dedi.  Tarihi adım sonrası Bahçeli dün yaptığı grup toplantısında da  Erdoğan'a 7 yıl süreyle destek vereceklerini anlattı.

Kaynak ; Milliyet 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287