Stratejik yatırımları çok daha güçlü ve hedef odaklı destekleyeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni teşvik modelinde sona geldiklerini belirterek, stratejik yatırımların çok daha güçlü ve hedef odaklı şekilde destekleneceğini vurguladı. Kacır, Ankara’nın yüksek teknolojiye dayalı üretimde öncü şehir olacağını söyledi.

banner279
14 Mayıs 2025 Çarşamba 16:49
Stratejik yatırımları çok daha güçlü ve hedef odaklı destekleyeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni nesil teşvik modelinde sona yaklaşıldığını duyurdu. Teknopark Ankara'da düzenlenen “Ankara Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) Zirvesi”nde konuşan Kacır, modelin teknoloji ve katma değer odaklı yatırımları güçlü biçimde destekleyeceğini ifade etti.

Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde son 22 yılda güçlü bir AR-GE ve inovasyon ekosistemi inşa ettiklerini belirterek, "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonunun savunma sanayisinde somut başarılara dönüştüğünü söyledi.

“Yerli solunum cihazı 14 günde üretildi”

Kovid-19 sürecinde Türkiye'nin hızlı hareket kabiliyeti sayesinde kritik ihtiyaçları yerli imkânlarla karşıladığını hatırlatan Kacır, BAYKAR, Arçelik, ASELSAN ve BİOSYS iş birliğiyle sadece 14 günde yoğun bakım solunum cihazının seri üretime geçtiğini hatırlattı. Sağlık teknolojilerinde hazırlanan yol haritasıyla AR-GE ve yerlileşme süreçlerinin hızlandırıldığını kaydetti.

Teşvikle 945 milyar TL’lik yatırım harekete geçti

Son 22 yılda medikal sektörde 3 bin 583 yatırım için teşvik belgesi düzenlediklerini belirten Kacır, bu yatırımların toplam hacminin 945 milyar lirayı bulduğunu söyledi. TÜBİTAK destekleriyle sağlık alanındaki 3 bin 950 projeye ve 17 binden fazla araştırmacıya toplamda 34 milyar liralık katkı sağlandığını açıkladı.

“Ankara, yüksek teknolojinin lokomotif şehri olacak”

Başkent Ankara’nın üretim ve teknoloji vizyonunda önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Kacır, “13 OSB, 13 teknopark ve 22 üniversiteyle Ankara, artık bürokratik engellerin değil, vizyon projelerin şehridir” dedi. Havacılık, savunma, sağlık ve nükleer enerji gibi stratejik alanlarda yatırımların başkentten yükseleceğini söyledi.

Yeni modelle seçici ve odaklı teşvik dönemi

Kacır, kalkınma önceliklerini yansıtan ve etkin destek unsurlarını içeren yeni nesil teşvik modelinin hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Sanayimize teknoloji ve katma değer bakımından sıçrama yaşatacak stratejik yatırımları çok daha güçlü ve hedef odaklı destekleyeceğiz. Şehirlerimizin potansiyelini harekete geçirecek seçici ve odaklı teşvik politikalarını kararlılıkla uygulayacağız. Ankara’mız da bu dönüşümün lokomotif şehirlerinden biri olacak.”

Ankara Valisi Vasip Şahin de zirvede yaptığı konuşmada, gençlerin sanayiye olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Madrid’de katıldığı savunma sanayii fuarında Türk ürünlerini görmekten gurur duyduğunu ifade etti.

ANKARA-BHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner234

banner233