Türkiye'den ABD'ye Tarihi Rest !

Makedonya Başbakanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ABD'ye çağrı yaptı ve "Bir kirli pazarlık içinde olmayız. NATO'da müttefikimiz, uzun yıllar stratejik ortak diye düşündüğümüz ABD'nin artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım" dedi.

banner279
12 Şubat 2018 Pazartesi 15:56
Türkiye'den ABD'ye Tarihi Rest !

Başbakan Binali Yıldırım, Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ile Çankaya Köşkü'nde  görüştü. Yıldırım ve Zaev  baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ABD'ye rest çeken Başbakan Binali Yıldırım  Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı harekatına ilişkin de açıklamalar yaptı. 

AB'YE MASAJ

Hem AB hem de AB'ye mesaj veren Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları şöyle:Türkiye'nin bölgede yaptığı sadece kendi vatandaşlarının can ve mal emniyetini sağlamak değil, aynı zamanda bütün AB'nin, Balkanlar'ın güvenliğini de sağlamaktan ibarettir. Eğer Türkiye buralara sahip olmazsa, hem mülteci kriziyle, hem de terör dalgasıyla bütün Avrupa bu işten büyük bir bedel öder. Bunun ne yazık ki AB tarafından yeterince görülmediğini, takdir edilmediğini yaşamaktayız.

Kaynak ; Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280