Bağcılar ve Suriyeli kadınlara özel atölye

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda düzenlenen “Kadın Olmak” isimli sukulent atölye çalışmasında Suriyeli ve Bağcılarlı kadınlar bir araya geldi. Program sayesinde tanışıp kaynaşan kadınlar boyayıp içine sukulent bitkisi diktiği heykelciği birbirlerine hediye ettiler.

banner279
16 Mart 2021 Salı 10:08
Bağcılar ve Suriyeli kadınlara özel atölye

Yerel halk ve göçmen kadınların bir arada yaşama kültürlerinin geliştirilmesi amacıyla Bağcılar Belediyesi ve Türk Kızılay'ı anlamlı bir etkinliğe imza attı. Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda düzenlenen “Kadın olmak” konulu sukulent atölyesi çalışmasında ilçede yaşayan Suriyeli ve Türk kadınlar bir araya geldi.

Birbirlerine heykelcik hediye ettiler

Birbirleriyle tanışan katılımcılar, “Kadın olmanın toplumdaki yeri”, “Kadının hayattaki sorumlulukları”, “Engelli kadın birey olma”, “Göçmen kadın birey olmak” konuları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Konuşmaların ardından davetlilerden seçtikleri heykelciği boyamaları istendi. Kadınlar boyadıktan sonra sukulent bitkisi diktiği heykelciği dilediği bir arkadaşına hediye etti.

Sevgi bağlarını güçlendirmiş oldular

Sosyal uyumu destekleyen projeler yapmaya devam ettiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Suriyeli kardeşlerimizin ve hemşehrilerimizin birbirlerini kültür ve tarih pencerelerinden daha yakından tanıyabilmeleri adına güzel bir etkinlik oldu. İki taraf da zaten birbirine yabancı değildi. Şimdi tanışarak sevgi bağlarını daha da güçlendirmiş oldular” dedi.

Bağcılar Belediyesi ve Türk Kızılayı yetkilileri, benzeri amaçlı pozitif imaj çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Son Güncelleme: 16.03.2021 19:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287