'Gravürlerde Eyüpsultan' sergisi açıldı

Eyüpsultan’ın açıkhava müzesi niteliğini korumak, tarihi yapıları, mezarlıklar bölgesini, sahil şeridini ve sahip olduğumuz doğal dokuyu gelecek nesillere aktarmak; tarihi, mimari ve kültürel mirası korumak amacıyla çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

banner279
08 Şubat 2021 Pazartesi 15:08
'Gravürlerde Eyüpsultan' sergisi açıldı

Eyüpsultan Belediyesi “Günümüz Fotoğraflarıyla Gravürlerde Eyüpsultan” kitabının tanıtımını yaparak serginin de ev sahipliğini yaptı.

Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Binası Fuaye alanında düzenlenen kitap tanıtım ve sergi açılışı Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken tarafından yapıldı.

“Doğunun da Batının da merkezi İstanbul, İstanbul’un da merkezi Eyüpsultandır”

Açılışta yaptığı konuşmada, “Doğunun da Batının da merkezi İstanbul, İstanbul’un da merkezi Eyüpsultandır, o yüzden de biz hep ne yaparsak nitelikli şeyler yapmamız lazım dedik” diyen Başkan Deniz Köken sözlerine şöyle devam etti:

"Tarih ve açık hava müzesi gibi bir şehir. O yüzden bu şehirde neyi nasılı gösterebiliriz değerlendirirken gravür sanatçıları, ressamlar ve fotoğrafçıların buluşmasını bu bölgede sağlamış olduk. Bu eser aynı zamanda eski ve yeni sanatın da karşılaştırması olacaktır. İnsanlar eskiyle yeniyi karşılaştırsın istedik o yüzden de kitabın üçte ikisinde gravürlerle fotoğrafçıların eserlerinin de aynı sayfada gösterilmesini istedim."

“Eyüpsultan’ı, Geçmişten Geleceğe Taşıyacak Eserlerle Sanatservelerle Buluşturmaya Devam Edeceğiz”

Konuşmasında Eyüpsultan’ı, geçmişten geleceğe taşıyacak çok önemli eserlerle sanatseverleri buluşturmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Deniz Köken, "Bu 2020’nin eseri, 2021 ve sonrasında 2022’de de başka eserlerle sanatseverlerin karşısında olacağız. Eyüpsultan’ı diğer işlerde tanıttığımız gibi aynı zamanda bu tarz işlerle de geçmişten geleceğe taşırken çok önemli bir arşiv de oluşacak. Hepimiz gelip geçiciyiz bizden sonrakiler de bunu bir üste daha çıkaracaklar. Bu gravürleri bulamasaydık bugün size sunamazdık. Sadece bugünkü fotoğraflarla idare ederdik. Ama 17.yy’dan itibaren Eyüpsultan tepelerinden ya da karşı tepelerden bu tarafla ilgili ressamlar ne görmüşler, nasıl gravüre etmişler biz şimdi onu fotoğraflarla sizlere sunup, hepsini yan yana getirmiş olduk" dedi.

“300 Yıllık Bir Tarihi Serüveni; Sanatseverlerle Buluşturduk”

Pandemi döneminde insanların içini ferahlatan en güzel şeylerde birisinin de sanat olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Deniz Köken, "Başka çalışmalarla birlikte olacağız inşallah . Pandemi pandemi hep içimiz karardı, içimizi ferahlatan şeylerin en güzeli de sanattır biliyorsunuz. Kurallara uyarak bu küçük ama muhteviyatı çok büyük bir sergi ve kitapla 300 yıllık bir tarihi serüveni, eskiyle yeniyi, sizlerin huzuruna getirmiş olduk. Bütün emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gelecekte daha da güzel eserlerle sizlerin karşısında olacağız" şeklinde konuştu.

Açılış sonrası sanatseverlerle birlikte sergiyi gezen Başkan Deniz Köken’e kitabın tasarımını yapan Abdüsselam Ferşatoğlu tarafından, sergilenen gravür ve fotoğraflarla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Kitapta Yer Alan 9 Gravür Sanat Severlere Hediye Edildi

Açılış sonrası sergiye gelen misafirlere ise Eyüpsultan’ın meşhur lezzetleri Eyüpsultan Halkası ve Acıbadem Kurabiyesi ile Osmanlı’nın mutfağının en ünlü şerbeti Demirhindi ikram edildi. Ayrıca bugünün anısına kitapta yer alan gravürlerin kolajından oluşan 9 tane seçme eser sanatseverlere takdim edildi

Sergi 5 – 26 Şubat Tarihleri Arasında Gezilebilecek

Sanatseverler, kitapta yer alan 60 gravürden oluşan çalışmaların sergilendiği “Günümüz Fotoğraflarıyla Gravürlerde Eyüpsultan” sergisini 5 – 26 Şubat tarihleri arasında Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Binası Fuaye alanında gezebilecekler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287