Cumhurbaşkanı Erdoğan''HER AN BAŞLAYABİLİRİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

banner279
17 Aralık 2018 Pazartesi 19:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan''HER AN BAŞLAYABİLİRİZ”

“Türkiye sınırlarında terör koridoruna müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Terör koridoruyla bizi rahatsız ediyorlar. Mademki biz Amerika’yla stratejik ortağız, o zaman gereğini yapmamız lazım. Yaptığımız hiçbir yatırımın, hayata geçirdiğimiz hiçbir projenin, attığımız hiçbir adımın boşa gitmediğini görmenin huzuru içindeyiz. Eski Türkiye yok artık, o geride kaldı. Ülkemiz ve milletimiz üzerinde oyunlar oynamaya kalkanları, senaryolar yazanları, tezgâhlar kuranları her seferinde başarısızlığa uğrattık” dedi.

“BELEDİYECİLİK ALANINDA ÖNEMLİ HİZMETLER KONYALILARIN İSTİFADESİNE SUNULACAK”

Mevlana Meydanında halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlana’nın 745. Vuslat Yıl Dönümü vesilesiyle bulundukları Konya’nın, tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de direnişin ve dirilişin sembolü olduğunu belirtti.  Bu vesileyle toplam yatırım bedeli 1 milyar 464 milyon lira olan 99 kalem projenin açılışını da gerçekleştirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunlardan birinin Konya yüksek hızlı tren garının hizmete sunulması olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaşanan Ankara-Konya yüksek hızlı tren hattında meydana gelen kazayı da hatırlatarak hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu. Kaza ile ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Hiçbir istisna olmaksızın kazada sorumluluğu bulunanların tamamından yasalar içerisinde hesabının sorulacağından emin olunuz. Ayrıca, bir daha benzer sıkıntıların yaşanmaması için gereken her türlü tedbir de alınacaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında açılışı yapılan projelerle ilgi bilgi verdi. Bu projeler arasında 36 milyon liralık yatırımla 9 ayrı ilk, orta ve lise binasının hizmete alınması, Numune Hastanesi’ne 610 yatak ilave eden, 148 trilyon liralık bir yatırımın hizmete sunulması, TOKİ’nin tamamladığı Kadınhanı’ndaki 166, Meram’daki 509 konutu sosyal donatıları, altyapısı ve çevre düzenlemeleriyle birlikte açılması, yatırım bedeli 180 trilyon lirayı bulan Konya-Beyşehir Yolu ve 30 trilyonu bulan Karapınar Şehir Geçişi gibi projelerin olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyecilik alanında da önemli hizmetlerin Konyalıların istifadesine sunulacağını belirtti.

“HİZMETE DÖNÜŞMEYEN SEVGİ KURU HAMASETTEN İBARET KALIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin ve Türkiye’nin parlayan yıldızı konumundaki Konya’ya 16 yılda 48,5 katrilyonluk yatırım yaptıklarını belirterek tüm bu projelerin hayırlı olması temennisinde bulundu. Bir ülkeye, bir millete sevginin ölçüsünün yapılan hizmetler olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kuvveden fiile geçmeyen fikirler nasıl kaybolup gitmeye mahkûmsa, hizmete dönüşmeyen sevgi de kuru hamasetten ibaret kalır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi ve Türk milletini çok sevdikleri için 40 yıldır hizmet etmenin gayreti içinde olduklarını belirterek, “Yurt dışı seyahatlerimizde diğer ülkelerin durumunu gördüğümüzde, Türkiye’nin nereden nereye geldiğini çok daha iyi anlıyoruz. Batı ülkelerindeki sefahat görüntüsünün altındaki sefaleti, gelişmiş ülkelerin varlık içinde nasıl yokluğa mahkum edildiklerini görüyoruz. Bunları gördükçe, şayet rahmetli Menderes’in, rahmetli Özal’ın ülkemizin önünde açtıkları ufuk olmasaydı, Türkiye’nin nerelere savrulabileceğini daha iyi anlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“KAZDIKLARI KUYULARA TERÖRİSTLERİ GÖMÜYORUZ VE GÖMMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ”

Konuşmasının devamında, “AK Parti iktidarları döneminde demokraside ve ekonomide ülkemizi bugünkü seviyesine taşımasaydık, nasıl bir kaosa sürüklenebileceğimizi ve yıkıma uğrayabileceğimizi tahayyül dahi edemiyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bugün böylesine kendinden emin bir şekilde hakkını, hukukunu savunabilmesinin gerisinde ülkenin 16 yılda 3,5 kat büyümüş olmasının verdiği güven olduğuna dikkat çekti.  Zeytin Dalı Harekâtı’nda Afrin’de, en son Sincar’da da bunun yaşandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan  “Şimdi kazdıkları kuyulara teröristleri gömüyoruz ve gömmeye de devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Trump’la konuştuk, Fırat’ın doğusuna bu teröristlerin gitmesi lazım. Eğer gitmezse o zaman biz göndereceğiz, çünkü bizi rahatsız ediyorlar. Terör koridoruyla bizi rahatsız ediyorlar. Mademki biz Amerika’yla stratejik ortağız, o zaman gereğini yapmamız lazım. Yaptığımız hiçbir yatırımın, hayata geçirdiğimiz hiçbir projenin, attığımız hiçbir adımın boşa gitmediğini görmenin huzuru içindeyiz. Eski Türkiye yok artık, o geride kaldı. Ülkemiz ve milletimiz üzerinde oyunlar oynamaya kalkanları, senaryolar yazanları, tezgâhlar kuranları her seferinde başarısızlığa uğrattık.”

“NE YAPARLARSA YAPSINLAR, HEDEFLERİMİZE DOĞRU YÜRÜMEKTEN VAZGEÇMEDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi eylemlerini düzenleyenlerin, 15 Temmuz darbesine teşebbüs edenlerin ve yine 17-25 Aralık’ta emniyet-yargı darbesine teşebbüs edenlerin milletin irfanına, iradesine çarptıklarını söyleyerek şöyle devam etti: “Çukur eylemleriyle Güneydoğu Anadolu’muzdaki kimi mahalleleri işgale yeltenenleri, milletimizin bağrından çıkan güvenlik güçlerimiz açtıkları çukurlara gömdüler. Şimdi çözüm süreci dedik, önlerini açtık, yanaşmadılar. Ama şimdi bir daha çözüm süreci filan beklemeyin, geçti o iş, geçti o iş. Şimdi DEAŞ’ından PKK’sına kadar tüm terör örgütleriyle başlattıkları canlı bomba saldırıları, silahlı eylemlerle büyü şehirlerimizi esir almaya çalıştılar, yine milletimizin sillesini yiyip dönüp gitmek zorunda kaldılar.”

Irak’ta, Suriye’de nihai hedefi Türkiye olan oyunları birer birer bozduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  savunma sanayiinde de önemli mesafeler kat edildiğini tekrarladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi silahıyla da Türkiye’nin üzerine yönelerek ülkeyi kur-faiz-enflasyon gibi bir sarmala sokmak istediklerini belirterek “Terör örgütleriyle darbecilerle gizli-açık nice tuzakla elde edemedikleri neticeye ekonomi üzerinden ulaşmak için harekete geçtiler. Meselenin gerisindeki niyeti bildiğimiz için hemen tedbirlerimizi aldık, bu saldırıların da önünü kısa sürede kesmeyi başardık. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz hedeflerimize doğru yürümekten vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz. Ülkemizin bu kararlı ve vakur tavrını gördükçe kudurduklarını biliyoruz” diye konuştu.

“DİĞER BÖLGELERDE BÜYÜK ÖLÇÜDE OYUNU BOZDUK, ŞİMDİ SIRA FIRAT’IN DOĞUSUNA GELDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye son yıllarda kurulan tuzakların en önemli aracının Suriye meselesi olduğunu belirterek, “Suriye’de ülkeyi yönetenlerin basiretsizliği sebebiyle pervasızca oynanan oyun maalesef 1 milyon masum insanın hayatına mal olmuştur. Bu Esed, 1 milyon insanı katletmiştir. Evini barkını terk edip yurt dışına gitmek zorunda kalan Suriyelilerden yaklaşık 4 milyonu şu anda ülkemizde yaşıyor. Siz ensar oldunuz bu insanlara, onlar da muhacir. Şimdi bu süreci devam ettiriyoruz” İfadelerini kullandı.

DEAŞ bahanesiyle Suriye’ye gelen güçlerin, ortada böyle bir tehdit kalmamış olmasına rağmen hâlâ varlıklarını sürdürdüklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bununla kalmayıp ülkedeki yegâne huzur kaynağı olan Türkiye’yi hedef göstermeye çalışıyorlar” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:  “Biz sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoruna izin vermeyeceğimizi bugün Konya’dan bir daha söylüyorum. Sadece söylemekle kalmıyorum, üç ayrı operasyonla bunu zaten icra ettik. Diğer bölgelerde büyük ölçüde bu oyunu bozduk, şimdi sıra Fırat’ın doğusuna geldi. Bölgedeki teröristleri alenen himaye edenlere sesleniyorum; yanlış yapıyorsunuz, bundan vazgeçin.”

“SURİYE TOPRAKLARINDAKİ OPERASYONLARIMIZA HER AN BAŞLAYABİLİRİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki son terörist de etkisiz hâle gelene kadar Suriye topraklarını karış karış tarayacaklarını belirterek, “Bu ülkedeki sorunların tüm tarafları tatmin edecek şekilde siyasi çözüm yolu açılana, yeni anayasa hazırlanana, özgür seçimler yapılana kadar Suriye topraklarındaki terörle mücadelemiz sürecektir. Yıllarca bizi Münbiç’te oyalayan şimdi de bize Fırat’ın doğusuyla ilgili birtakım sözleri verenler bu sözleri yerine getirmesi lazım” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, verilen sözlerin yerine getirilmesini beklediklerini belirterek şöyle devam etti: “Yaklaşık 500 kilometrelik sınır hattı boyunca, özellikle de Amerikan askerlerine asla zarar vermeyecek şekilde kendi planlamamıza uygun yerlerden Suriye topraklarındaki operasyonlarımıza her an başlayabiliriz. Kahraman ordumuz hazırlıklarını ve planlarını tamamlamış durumda. Hep söylüyorum ya, bir gece ansızın gelebiliriz. Bu şifreyi unutmasınlar, her an teröristlerin tepesine çökebiliriz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü mensuplarının operasyona karşı tedbir alıp, tüneller kazdıklarını, silah, mühimmat stokladıklarını belirterek, “Korkunun ecele faydası yok, ne yaparlarsa yapsınlar bizim askerimiz ve kendi topraklarını savunan özgür Suriye ordusunun cengâverleri geldiğinde hepsi de o çukurlara gömülmekten kurtulamayacaklar. Türkiye’ye düşmanlık edip hele hele silah doğrultup da iflah olan görülmemiştir. Bunların sonu da aynı olacak. Bir kez daha tekrar ediyorum. Bu hainlerin tepelerine binmemiz an meselesidir” dedi.

“TÜRKİYE’NİN HER ALANDA HEDEFLERİNE ULAŞMASININ BİRİNCİ ŞARTI BİRLİK VE BERABERLİĞE SAHİP ÇIKILMASIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin her alanda hedeflerine ulaşmasının birinci şartının, birlik ve beraberliğe sahip çıkılması olduğunu vurgulayarak, “Millet olarak bizim yüreklerimiz toplu vurdukça, karşımızda kim olduğunun hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Yıllarca bu ülkeyi karşısındakilerin gücünü abartarak âdeta felç halde bıraktılar. Ne zaman ki silkinip harekete geçtik, işte o zaman gerçek gücümüzün, gerçek potansiyelimizin, gerçek karşılığımızın farkına vardık. AK Partinin girdiği 14 seçimin tamamında da açık ara birinci olması sadece bir siyasi sonuç değil, aynı zamanda milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliği konusundaki kararlılığının ifadesidir” şeklinde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” vurgusuyla tamamladı.

Konuşmasının ardından Mevlana Türbesi'ne ziyarette bulunarak yapılan tadilatları inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Hz. Mevlana'nın kabri başında da dua etti. Daha sonra Konya Valiliğine geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Vali Cüneyit Orhan Toprak'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Valilik ziyaretinin sonrasında 745. Vuslat Yıl Dönümü programı çerçevesinde Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen Selam Vakti Buluşmaları Akşam Yemeği programına katıldı.

Son Güncelleme: 17.12.2018 21:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287