Pembe Trambüsler İlk Seferlerini Yapmaya Başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sadece bayanların kullanması için alınan 2 adet pembe trambüs, yeni eğitim-öğretim dönemi ile birlikte bugün ilk seferine başlamış oldu.

banner279
18 Eylül 2017 Pazartesi 16:05
Pembe Trambüsler İlk Seferlerini Yapmaya Başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sadece bayanların kullanması için alınan 2 adet pembe trambüs, yeni eğitim-öğretim dönemi ile birlikte bugün ilk seferine başlamış oldu.

İnönü Üniversitesinde okuyan bir grup kız öğrenci talebin dikkate alınması neticesinde siparişi verilen ve test aşaması tamamlanan 2 adet pembe trambüs ilk seferlerine okulun ilk günü çıktı. 

Geçtiğimiz ay toplu açılışlar için Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete giren pembe trambüsler, Türkiye’de ilk defa Malatya’da denenmiş olacak.

Kamuoyuna duyurulduğu ilk günden beri büyük ses getiren pembe trambüs projesi ile İnönü Üniversitesi ulaşımında kız öğrencilerin yaşadığı olumsuzlukların ortadan kaldırılması hedefleniyor. 

Bu olumsuzluğu ilk etapta 2 pembe trambüsle çözmeyi hedefleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi ilerleyen dönemde pembe trambüs sayısı dahada artabileceği söylendi.

Pembe trambüsü kullanan üniversite öğrencileri çoğunluğu uygulama yerinde bulduğunu söyledi.

Vatandaşlar da uygulamadan çok memnun olduklarını dile getirdi.

PEMBE TRAMBÜSLER GÜNDE 8 SEFER YAPACAK

Türkiye’de ilk olarak Malatya’da yapılan trambüs sistemi gibi yine Türkiye’de ilk olarak Malatya’da hayata geçmiş olan pembe trambüsler çıkış noktası diğer trambüslerde olduğu gibi MAŞTİ İstasyonu olarak açıklandı. 

Bayan şoförlerin kullandığı pembe trambüsler hafta içi her gün saat 07:00, 08:00, 09:00, 10:00, 14:00, 15:00, 16:00 ve 17:00 saatler olmak üzere toplam sekiz sefer yapmış olacak.

(Mehmet Türel - Selçuk Dönmez - Erdal Akbuğa /İHA)

Son Güncelleme: 18.09.2017 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287