Genç: “Demokrasi nöbeti, sınırda tutulan nöbet kadar kutsaldır”

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Türkiye genelinde meydanlarda tutulan demokrasi nöbetinin, sınırda tutulan nöbet kadar kutsal olduğunu söyledi.Canikli Hasköy Minibüsçüler...

banner279
23 Temmuz 2016 Cumartesi 18:05
Genç: “Demokrasi nöbeti, sınırda tutulan nöbet kadar kutsaldır”
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Türkiye genelinde meydanlarda tutulan demokrasi nöbetinin, sınırda tutulan nöbet kadar kutsal olduğunu söyledi.
Canikli Hasköy Minibüsçüler Derneği şoförleri ile Şehzadeler Taraftarlar Derneği üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda Demokrasi Nöbeti tutmak için Canik Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda toplandı. Buluşmada Hasköy minibüsçüleri ve taraftarlar, darbe girişimini ve FETÖ/PYD terör örgütünü lanetlerken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Türkiye genelinde meydanlarda tutulan Demokrasi Nöbeti’nin, sınırda tutulan nöbet kadar kutsal olduğunu söyledi.
“Hedef, Cumhurbaşkanımızdı”
Demokrasi Nöbeti öncesi Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen buluşmada konuşan Başkan Osman Genç, darbe girişiminin bir hedefinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın otelinin ve Beştepe Külliyesi’nin bombalanmasından da anlıyoruz ki, bu darbe girişimi milletimizin nezdinde Cumhurbaşkanımız direk yapılmış bir terör eylemidir. Gecesini gündüzüne katarak 14 yılda ülkemize çağ atlatmış, mazlum coğrafyaların gür sesi siyasi liderimize ve milletimize yapılan bu terörist darbe girişimi çok şükür yine milletimizin öncülüğünde bertaraf edilmiştir” dedi.
“Ordumuza mal edemeyiz”
Darbe kalkışmasının Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bütününe mal edilmemesi gerektiğini de belirten Başkan Genç, “Bu darbe girişimi silahlı kuvvetler içerisindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Dolayısıyla bu terörist saldırıların tümünü kahraman ordumuza mal etmememiz gerekir. İnşallah Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın öncülüğünde FETÖ denen silahlı terörist örgütün bu unsurları en başta TSK’dan temizlenecektir. Söz konusu vatan olunca koşulsuz kenetlenen aziz Türk Milleti Cumhurbaşkanımızın bir sözüyle sokağa çıkmış ve geleceğimizin kararmasına müsaade etmemiştir” diye konuştu.
Demokrasi nöbetlerinin önemine işaret eden Başkan Osman Genç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başkomutanımızın çağrısıyla tüm yurdumuzda halkımızın meydanları doldurduğu Demokrasi Nöbetleri, en az sınırda tutulan nöbet kadar kutsaldır. Çünkü söz konusu olan vatanımız, birliğimiz, beraberliğimiz. Aziz Türk milleti, ne kadar büyük bir millet olduğunu bir kez daha dosta düşmana göstermiştir. Bu vesileyle bir kez daha kahraman milletimize teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilerim” ifadelerini kullandı.
Hasköy Minibüsçüler Derneği şoförleri ile Şehzadeler Taraftarlar Derneği üyeleri de, darbe girişimini kınadı. Konuşmaların ardından Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi personeli, Canikli minibüsçüler ve taraftarlar Demokrasi Nöbeti tutmak için birlikte Cumhuriyet Meydanı’na gitti. Başkan Osman Genç, Cumhuriyet Meydanı’nı hınca hınç dolduran vatandaşlarla birlikte sabahın erken saatlerine kadar nöbet tutarken, Canik Belediyesi de vatandaşlara çorba ikram ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287