Vali Yerlikaya “Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlu Olsun”

Camiler ve Din Görevlileri Haftası” açılışı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katıldığı bir programla gerçekleştirildi.

banner279
01 Ekim 2020 Perşembe 15:59
Vali Yerlikaya “Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlu Olsun”

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ndeki program, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fatih Kaymakamı Kaan Peker, İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, İlçe Müftüleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” açılış programında Vali Yerlikaya, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, İl Müftüsü Prof. Dr. Maşalı birer konuşma gerçekleştirdiler.

Vali Yerlikaya, “Camiler Allah’ın evi. Ezan; dinimizin, maneviyatımızın, medeniyetimizin, hürriyetimizin sesten bayrağı.” ifadeleriyle konuşmasına başladı.

Camilerin ve din görevlilerinin önemine değinen Vali Yerlikaya, “Din görevlileri, resmi görevlerinin çok üstünde, büyük bir sorumluğu üzerlerinde taşıyorlar. Hakk’a hakkıyla hizmet eden, hepsinden Allah razı olsun. Yeniden kavuştuğumuz bu ulu mabedin, sütunlarının taşıdığı yükten, çok daha ağır bir yükü taşımaya talip olanların, ferasetleri, güçleri, takvaları daim olsun.” şeklinde devam etti.

Vali Yerlikaya, “Ayasofya-i Kebir Camimizden; Mescid-i Haram-ı Mescid-i Aksa’yı ve bütün mescit ve camilerimizi; cami ve mescitlerimizin, sesi, nefesi olan bütün din görevlilerini can-ı gönülden selamlıyorum.” ifadeleriyle konuşmasını tamamlandı.

Prof. Dr. Erbaş, programda yaptığı konuşmasında “Camilerimizi birer ilim, irfan ve ahlak mekteplerine dönüştürerek milletimize hizmet etmeyi en büyük paye sayan tüm teşkilat mensuplarımıza, fedakâr hocalarımıza tekrar teşekkür ediyor; camiler ve din görevlileri haftasını tebrik ediyorum. Hakk’a irtihal eden tüm hocalarıma yüce Allahtan rahmet diliyor; hayatta olanlara sıhhat ve afiyet içerisinde nice hizmet nasip etmesini niyaz ediyorum. Camiler ve din görevlileri haftamız hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Maşalı, haftanın önemine değindiği konuşmasında bu yılın temasının “Cami ve İlim” olarak belirlendiğini belirterek Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı.

Son Güncelleme: 01.10.2020 19:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287