TÜRK EĞİTİM-SEN 2.MAARİF KONGRESİ DÜZENLENİYOR

15 Temmuz 1921 yılında Savaşın en yoğun şekilde devam ettiği süreçte Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından 1.Maarif Kongresi Ankara da toplanıyor.

banner279
14 Temmuz 2021 Çarşamba 13:30
TÜRK EĞİTİM-SEN  2.MAARİF KONGRESİ DÜZENLENİYOR

“Türkiye sevdamız, Ekmek için kavgamız” sloganı İle yola çıkan ülkesine sevdalı eğitimcilerin kurmuş olduğu Türk Eğitim-Sen 100 yıl sonra aynı ruh ve heyecanla Cumhuriyetin 2. Yüzyılına ışık tutmak adına şuan Cumhuriyet Müzesi olarak faaliyette bulunan 2. Meclis binasında 2. Maarif Kongresini topladı.

Açılış konuşmasını Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN’ın yaptığı, Milli Eğitim Bakanın Ziya Selçuk’un da katılımcılara hitap ettiği kongre 13-18 Temmuz 2021 tarihleri arasında 53 oturum da, 10 panel ve çok sayıda çalıştay gurubu İle yoğun bir şekilde gerçekleşecek. İlber Ortaylı, Aziz Sancar gibi çok kıymetli isimlerinde panelist olduğu kongrenin Türk Eğitim sistemine önemli katkılarının olacağına inanıyoruz.

Ayrıca 81 ili temsil eden katılımcıların yer aldığı Büyük Öğretmen Kurultayı’da kongre kapsamında toplanacak ve il raporları birleştirilerek eğitimin tüm paydaşları ile paylaşılacak bir rapor haline getirilecek.

Kocaeli'yi temsilen kongreye Türkiye Kamu-Sen il Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Orhan KÜTÜK, Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar ŞANLI ve Büyük Öğretmen Kurultayı Temsilcisi Murat PALA katılmıştır.

Son Güncelleme: 14.07.2021 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287