2017 ROBOTİK YARIŞMASI TÜRKİYE ŞAMPİYONU İSTANBUL AVRUPA SINAV KOLEJİ

Fikret Yüksel Vakfı'nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği First Robotics Competitions (FRC)'nin Turkish Off-Season Turnuvası’na Türkiye genelinde 54 seçkin lise katıldı.

banner279
11 Ocak 2018 Perşembe 11:35
2017 ROBOTİK YARIŞMASI TÜRKİYE ŞAMPİYONU İSTANBUL AVRUPA SINAV KOLEJİ

İstanbul Ataşehir Ülker Sports Etkinlik Salonunda gerçekleşen yarışma 3 gün sürdü. Yarışmaya katılan liseli gençler en iyi olmak için kıyasıya mücadele ettiler. Yarışmaya bu yıl ikinci kez katılan Avrupa Sınav Koleji öğrencileri 54 okul arasından ilk 8’e kalmayı başardılar. Büyük bir mücadeleyle geçen final müsabakalarında rakiplerini geride bırakan Avrupa Sınav Koleji Eurobotics takımı Türkiye şampiyonluğunu elde etmiştir.2017 yılı Türkiye birincisi olan Eurobotics Takımı, daha önceki yarışmalarda da dereceye girmiş, Türkiye’de Rookie Ödülünü, Amerika’da ise Team Spirit Award ödülünü ülkemize kazandırmıştır. Bilim, teknoloji, inovasyon ve mühendislik alanında 2018 yılında Amerika’da düzenlenecek yarışmada ülkemizi temsil edecek Avrupa Sınav Koleji Eurobotics takımına başarılar diliyoruz.

Avrupa Sınav Koleji öğrencileri belki de Türkiye’de ilk kez İstiklal Marşını okurken Türk Bayrağımızı göndere robotları ile çekmiştir.

Son Güncelleme: 11.01.2018 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287