Osmangazi köprüsünde cezalar dört katına çıktı!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Osmangazi köprüsü geçişleri ile ilgili vatandaşın yeni bir mağduriyetini ortaya çıkardı. 

banner279
14 Aralık 2020 Pazartesi 17:24
Osmangazi köprüsünde cezalar dört katına çıktı!


2016 yılında hizmete açılan ve yap-işlet-devret modeliyle faaliyet gösteren Osmangazi Köprüsü ve bağlantılı yollarından yapılan cezalı geçişlerle ilgili vatandaşların şikayetleri bitmek bilmiyor. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, ortaya çıkan yeni bir sorunu TBMM gündemine taşıdı ve Osmangazi Köprüsü’nden ihlalli geçişlerle ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na soru önergesi verdi.

Bakanlık’tan gelen cevabı kamuoyuyla paylaşan Tarhan: “Yap-işlet-devret mantığı ile yapılan projelerde bir taraf yüksek gelir elde ederken, diğer taraf ciddi gelir kaybına uğratılmaktadır. Bakanlığa yönelttiğimiz sorular karşısında gelen cevap vatandaşın mağduriyetini ortaya koymaktadır. İhlalli bir geçiş yapılması durumunda Bakanlık, işletmeci firma tarafından hem geçiş ücretinin hem de bunun 4 katı kadar da faiz alındığını belirtmiştir. Vatandaşın derdine kulak veren maalesef yok. Varsa yoksa kendi yandaşlarını zengin etme derdindeler. 4 katı ceza ne demektir, vatandaş bu cezayı nasıl ödesin?” diyerek Bakanlık’ın bu mesele karşısındaki kayıtsızlığına tepki gösterdi.

Sözlerine devam eden Tarhan; “Ceza tebligatının vatandaşa ne zaman gönderildiğine dair sorumuza Bakanlık, 6001 sayılı kanunun 5’inci maddesini işaret etmiştir. Ancak kanunun bu maddesi incelendiğinde yürürlükten kaldırıldığı görülecektir. Kanunun geçici 5. maddesi ise Osmangazi Köprüsü’nü kapsamayan bir maddedir. Sorduğumuz bu önemli soruya Bakanlık’ın bu tavrını özensiz buluyorum. Biz burada vatandaşın derdine derman olmaya çalışırken Bakanlık hem yüksek cezalara göz yummakta, hem de sorulan sorular için doğru bilgi vermeye dahi tenezzül etmemektedir” diyerek sitemini dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287