Uğur Kılıç MEB Özel Kalem Müdürü Oldu

Milli Eğitim Bakan Ziya SELÇUK'un Özel Kalem Müdürülüğüne Uğur KILIÇ getirildi.

banner279
17 Haziran 2020 Çarşamba 20:23
Uğur Kılıç MEB Özel Kalem Müdürü Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdürlüğü görevine Özel Kalem Müdürü Ömer İnan getirilmesiyle boşalan özel kalem müdürlüğü koltuğuna ise Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğünde Daira Başkanı olan Uğur Kılıç getilirdi. 

Uğur Kılıç Kimdir?
Uğur KILIÇ, Ankara’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Ankara’da tamamladı. Gazi Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını çocuk klasikleri üzerine yaptı. Türkçe öğretmenliği, editörlük, Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığında Protokol Müdürlüğü ve Bakan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Pek çok dergide makale, inceleme, şiir ve öyküleri yayımlandı. Uzmanı olduğu “Diksiyon, Etkili İletişim, Liderlik, Beden Dili, Protokol Kuralları” alanlarında kitlelere seminer ve kurslar verdi.
Resmî tören ve programlar başta olmak üzere birçok program, şölen ve festivalin sunuculuğunu yaptı. Edebiyat dünyasına 2010 yılında Kültür Yayınları’ndan çıkan “Aşk Sırra Kadem Bastı” isimli şiir kitabıyla merhaba dedi. Şiir kitabının yayımlanmasından sonra ülkenin farklı yerlerindeki şiir şölenlerine şair olarak davet edildi. İkinci şiir kitabı Yüreğimde Sen Varsın 2014 yılında Akçağ Yayınlarından çıktı. Bu kitabı ile Prof. Dr. Mehmet İsmail Şiir Ödülü’ne layık görüldü. Birçok şiiri farklı bestekârlar tarafından bestelendi ve TRT repertuvarına alındı. 2014 yılından itibaren Altındağ Hamamönü Kabakçı Konağı’nda Edebiyat Sohbetleri isimli aylık programlar hazırlayıp yönetti. Uluslararası Çanakkale Şiir Akşamları ve Uluslararası Başkent Şiir Şöleni isimli şiir festivallerinin yönetmenliğini yaptı.
Masal Kuşu serisinin ilki olan Maceracı Masallar 2015 yılında, ikincisi Neşeli Masallar 2017 yılında yayımlandı. TÜYAP, CNR, Ankara Kitap Fuarı başta olmak üzere birçok kitap fuarında düzenlenen imza günlerinde kitapseverlerle buluştu. Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlatılan yetişkinlere yönelik Yedi İklim Türkçe Öğretim Seti, çocuklara yönelik Haydi Türkçe Öğrenelim ve Türkçe Öğreniyorum isimli setlerin yazar kadrosunda yer aldı. Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi alanında Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle hazırlanan hikâye setinin ve YDS Publishg tarafından hazırlanan Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretim Seti’nin yazar kadrosunda yer aldı. Yine aynı yayınevinden Oyun ve Etkinliklerle Türkçe isimli bir kitabı yayımlandı.
Hacettepe Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümünde Sözlü Anlatım, Yüksek İhtisas Üniversitesi Tıp Fakültesinde Eleştirel Düşünce ve Sanat isimli dersler verdi. Yunus Emre Enstitüsü ve Millî Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere farklı kurumlar tarafından düzenlenen Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programlarında öğretim görevlisi olarak görev aldı.
Uğur KILIÇ, 2008 yılında kurulan Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği isimli akademik bir derneğin yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürmektedir.
 Evli ve bir çocuk babasıdır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287