Eskişehir'de Çocukların ölüm oyunu sürüyor

Eskişehir’de sulama kanalındaki topu almak isterken boğularak hayatını kaybeden Mustafa Enes Doğan’ın babası, çocukların halen kanalda biriken topları almak için uğraştığını, benzer kazaların yaşanmaması için tedbir alınması gerektiğini...

banner279
14 Ekim 2016 Cuma 10:19
Eskişehir'de Çocukların ölüm oyunu sürüyor
Eskişehir’de sulama kanalındaki topu almak isterken boğularak hayatını kaybeden Mustafa Enes Doğan’ın babası, çocukların halen kanalda biriken topları almak için uğraştığını, benzer kazaların yaşanmaması için tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Eskişehir’de sulama kanalının yanında bisikleti bulunan 11 yaşındaki Mustafa Enes Doğan’ın ertesi gün cansız bedeni sudan çıkarılmıştı. Minik Enes’in babası Hasan Doğan ise, kanalın halen çocuklar için tehlike oluşturduğunu belirtti. Söz konusu çocukların özellikle okul çıkışlarında kanalın yanından geçerken biriken topları almak için suya yaklaştığını anlatan acılı baba, yetkilileri göreve çağırdı. Oğlunun hayatını kaybetmesinin ardından çocukların top toplamak için oyun oynadıklarını söylediğini ifade eden baba Hasan Doğan, bir çok ailenin bu durumu bilmediğini de anlattı. Kanaldan alınan her topun çocuklara ’iki puan kazandırdığını’ da sözlerine ekleyen Doğan, artık bu oyunun son bulmasını istedi.

"TEK GAYEMİZ KANALIN KAPATILMASI"
Kanalın halen can almaya devam ettiğini açıklayan Hasan Doğan, başka ailelerin evlat acısı yaşamaması için yetkililere çağrıda bulundu. Doğan, "Benim öncelikle tek bir gayem var. Tek hedefimiz bu kanalın komple kapatılmasıdır. Neden? Yine bir 23-24 yaşlarında genç bir kardeşimiz aynı kanaldan 300-400 metre ileriden cansız olarak çıkartıldı. Biz burada şov yapmak için bulunmuyoruz. Bizim amacımız başka çocuklar ölmesin. Bu kanal artık başka canlara sebep olmasın. Bu kanal herhalde 30 kilometre kadar var. Çok zor olduğunu düşünmüyorum ki, bu kanalın komple kapatılması. Kabul ediyoruz, takdir Allah’tandır. Bizim çocuğumuzun kaderi burada yazılmış ve çizilmiş ama tedbir alalım. Takdiri yine Allah’a bırakalım" dedi.

"ÇOCUKLARI HALEN KANAL YANINDA YAKALIYORUM"
Çocukların kendi aralarında ’top toplama oyunu’ olarak adlandırdıkları eğlencenin aslında ölüm oyunu olduğuna dikkat çeken baba Doğan, "Buna ben ölüm oyunu diyorum. Çocuklar top toplama oyunu diyor. Her top 2 puan olarak puanlandırılıyor. Top, Eskişehir’in neresinden düşerse düşsün bu kanala, bu kanalın sonuna kadar geliyor. Benim çocuğumun da tam olarak nerden düştüğü, nerdeki topu almaya çalıştığı belli değil. Zaten ama top için gittiğini düşünüyoruz. Çünkü arkadaşlarından aldığım bilgiler buna yönelik. Çocuğumun buralara geldiğinden bizim de haberimiz ve bilgimiz olmadı. Buralara geldiğini bilseydik, göndermezdik zaten. İnsanlar ne düşünüyor bilmiyorum ama bizi sorumsuz bir aile olarak görmelerini de istemiyorum. Şu andaki tek derdim bu kanalın kapatılması. Tek gayem budur. Benim ne şov gibi bir amacım var, ne de reklam amacım var. Tek amacım şu kanal kapatılsın ve insanlar artık ölmesin. Buraya düşen herkesi bu kanal yutuyor. Bu Eskişehir’in çok büyük bir ayıbıdır. Yıllardır kanayan bir yara diyeyim. Sırf içerdiği pislik yüzünden bile kapatılmalı diye düşünüyorum. Gerekli mercilere ve yetkililere ulaştık. Onlar gerekli sözleri verdiler ama haber vereceklerini söylediler. Haber verirler mi, vermezler mi? Onu da bilmiyorum. İki-üç günde bir geliyorum buraya ve çocukları burada yakalıyorum. Yarım saat vaktiniz varsa bekleyin, en az 20 çocuk gelip gidecektir. Bunu kendi gözünüzle göreceksiniz. Buraya top almak için geliniyormuş. Bunu biz yeni duyduk. Bilgimiz dahilinde olan bir şey değildi" şeklinde konuştu.
(İHA)

Son Güncelleme: 14.10.2016 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287