Ahmet Akyol ASELSAN Genel Müdürü olarak atandı

ASELSAN Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Prof. Dr. Haluk Görgün’ün yerine Ahmet Akyol atandı.

banner279
22 Haziran 2023 Perşembe 20:29
Ahmet Akyol ASELSAN Genel Müdürü olarak atandı

Ahmet Akyol ASELSAN Genel Müdürü olarak atandı. Bağımsız ve milli yüksek teknolojileri ülkemize kazandırma hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz. Şirketimize ve ülkemize hayırlı olsun.” ifadelerine yer verildi.

Ahmet AKYOL Kimdir?
Ahmet AKYOL, 1982 yılında Kocaeli’nde doğmuştur. Lisans öğrenimini Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde 2005 yılında tamamlamıştır. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü 2010 yılında bitirmiştir.

2018- 2019 yıllarında Stanford Üniversitesi’nde “İnovasyon Liderlik” eğitimi almasının yanı sıra Cranfield Üniversitesi’nde de Elektro-Optik ve Haberleşme konularında eğitimlere katılmıştır. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kamu Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini sürdürmektedir.

2006-2007 yılında Asteğmen olarak Ankara ve İzmir’de askerlik görevini yerine getirmiştir. 2007-2023 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK, HAVELSAN, HTR ve Quantum3D’de Mühendis, Müdür, Müşavir ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulunmuştur.

6 Nisan 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Muhabere, Elektronik, Bilgi Sistemleri Daire Başkanı görevine, 26 Ocak 2021 tarihinde de SSB’de Elektronik Harp ve Radar Sistemleri Daire Başkanı görevine getirilmiş olup 1 Temmuz 2022 tarihine kadar SSB’de Daire Başkanı olarak görevine devam etmiştir.

28 Haziran 2022 tarihinde yapılan ASELSAN Yönetim Kurulu toplantısında, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik Sektör Başkanı olarak atanmıştır. Ayrıca, TÜBİTAK SAGE Yönetim Kurulu Üyeliği ve NATO STO Sensor ve Elektronik Paneli Kurul Üyeliğini de sürdürmektedir.

Ahmet AKYOL, çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287