İlk gün İstanbul’da tezgahlarda palamut ve hamsi var

Denizlerde genel av yasağının sona ermesi ile birlikte balık sezonu açıldı. İstanbul’da ilk gün tezgaha düşen balık palamut ve hamsi ağırlıkta oldu. İstanbullu balıkçılar, 15 Nisan’da başlayan av yasağının sona ermesi ile birlikte...

banner279
01 Eylül 2016 Perşembe 13:23

Denizlerde genel av yasağının sona ermesi ile birlikte balık sezonu açıldı. İstanbul’da ilk gün tezgaha düşen balık palamut ve hamsi ağırlıkta oldu.
İstanbullu balıkçılar, 15 Nisan’da başlayan av yasağının sona ermesi ile birlikte sezonu açtı. Sezonun açılması ile Su Ürünleri Hali’nden tezgahlara taşınan balık türünde palamut ve hamsi ağırlıkta olduğu gözlendi. İlk günlerde çok fazla bolluk beklenmediğine işaret eden balıkçı Samet Balyemez, “Şuan ilk gün olduğu için fazla bir yansıma olmaz. Bunun nedeni; ilk gün 2-3 motor çıkıyor. Ondan sonraki günler tüm motorlar çıkıyor. O zaman daha çok bolluk olmaya başlıyor. Belki burada 4-5 gün sonra palamudun tanesi 7 liraya, 5 liraya kadar düşer. 10 liraya sattığımız palamut, pazartesi-Salı gününe kadar 5 liraya düşer. Şuan 10 liraya sattığımız hamsi haftaiçi 8 liraya, 5 liraya düşer” diye açıklamada bulundu. Balyemez, bu sezon büyük bolluk beklendiğini de sözlerine ekledi.
Balığın Türk karasularında kalması halinde bolluk ve bereketli bir sezonun beklendiğine vurgu yapan Ömer Satıcı adlı bir başka balıkçı ise, “Biraz bolluk olacak gibi gözüküyor, ama ne derece bolluk olur onu Allah bilir. Ama havalar düzgün giderse, balık bizim sularımızda kalırsa güzel bolluk bereket olacak. Fakat havalar çok sert olur, sürükler, balığı okyanusa götürürse ona bir şey diyemeyiz. İnşallah bu yıl bol ve bereketli gözüküyor balıklar. Nefis hamsiler var. Kilosu 10 liraya satılıyor. Yarın biraz daha bol olur 5 ile 10 lira arasında satılmaya başlar. Şuan iyi” dedi.
Denizlerdeki genel av yasağının sona ermesi ile birlikte önümüzdeki günlerde balık avının bereketli geçeceği ve tezgahlara olumlu yansımaları olacağı ifade ediliyor.
(İHA)

Son Güncelleme: 01.09.2016 13:39
Anahtar Kelimeler:
IstanbulTezgahPalamutHamsi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287