İsmail Çor “Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığı verilmelidir”

Uğur GENCER//Sağlık-Sen İstanbul Üniversitesi Hastaneleri Şubesi Başkanı İsmail Çor “Meclis’ten, yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam kararı bekliyoruz” dedi.

banner279
26 Aralık 2021 Pazar 16:25
İsmail Çor “Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığı verilmelidir”

Üniversite Hastaneleri Çalışanlarının sıkıntılarını ve sorunlarını her platformda gündeme getiren çözümü noktasında gece gündüz mücadele eden Çor, yaptığı açıklamada şu sözler kullanıldı.

Sağlık hizmetleri emek yoğun bir hizmettir.

Pandeminin olağanüstü şartları içerisinde tüm sağlık çalışanları cansiperane çalıştılar.

Çok sayıda arkadaşımızı Kovit nedeni ile kaybettik.

Ruhları şad olsun.

Üniversite hastaneleri çalışanlarının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız.

Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine karşıyız.

Bizim karşı olduğumuz bu…

Hep söylediğimiz gibi; çünkü sağlık ekip işidir, bu hizmeti sunan sağlık çalışanları da bir vücudun organları gibi bütündür.

Buradan siyasi iradeye sesleniyoruz; Meclis’ten, yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam kararı bekliyoruz.

Tersi bir uygulama; tüm sağlık ve sosyal hizmet kolu çalışanlarını kırar.

Tersi bir uygulama, sağlık çalışanlarını meslekten soğutacağı gibi, sağlık sistemini de ciddi ölçüde yaralar.

Biliyorsunuz, pandemiyle mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Pandemiyle mücadelemizdeki başarımız dolayısıyla bizleri fedakar sağlık çalışanlarını alkışlamayan, teşekkür etmeyen kalmadı. Bu alkışla kalmayıp sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığı biran önce verilmelidir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287