SON DAKİKA! Kar tatili olan İller, Tatil Olan Okullar | Ankara İstanbul | KAR TATİLİ HABERLERİ

Kar tatili olan iller, tatil olan okullar ve tatil haberleri ise gün içerisinde haberimizde olacak. Tüm Türkiye beyaz alarmda, soğuk havaların artmasıyla beraber meteoroloji uyarı üstüne uyarı yağdırıyor. Kar yağışı beklenen yurtlarda öğrencilerin merak ettiği tek konu okullar tatil mi, Kar tatili olan iller hangileri oluyor. İstanbul ve Ankara'dan kar tatil haberleri var mı?

banner279
01 Aralık 2016 Perşembe 08:57
SON DAKİKA! Kar tatili olan İller, Tatil Olan Okullar | Ankara İstanbul | KAR TATİLİ HABERLERİ

ORDU’nun yüksek kesimlerinde bu sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı sürüyor. Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Ordu’da da etkisini göstermeye başladı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimi bulurken, karayolları ve Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri de, iş makineleriyle tedbir aldı. Kar yağışı nedeniyle henüz kapalı mahalle yolunun bulunmadığı, gerekli tedbirlerin de alındığı belirtildi.

KAPAKLI'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDENİYLE OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ
TEKİRDAĞ'ın Kapaklı İlçesi'nde planlı 8 saat elektrik kesintisi nedeniyle kaymakalık tarafından okullar yarın tatil edildi. Kapaklı Kaymakamı Ahmet Büyükçelik tarafından yapılan açıklamada, ilçede yarın bakım nedeniyle 8 saatlik elektrik kesintisi uygulanacağı belirtildi. Açıklamada, elektrik kesintisi nedeniyle ilçede yarın ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

ELAZIĞ, BİNGÖL VE TUNCELİ'YE KAR YAĞMAYA BAŞLADI

TUNCELİ, Elazığ ve Bingöl'de, mevsimin ilk kar yağışı başladı. Kent merkezlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte başlayan kar yağışı, çevreyi beyaza bürüdü. Yetkililer, kar yağışının süreceğini belirterek, özellikle sürücüleri uyardı.

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası Doğu Anadolu Bölgesi'nde de etkisini göstermeye başladı. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü Tunceli, Bingöl ve Elazığ'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur öğlen saatlerine doğru yerini kar yağışına bıraktı. Elazığ kent merkezinde kar yağışı başlarken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 5 santimmetreye kadar ulaştı. Görüş mesafesinin bazı yerlerde 5-10 metreye kadar düşmesi sürücülere zor anlar yaşatırken, Meteoroloji 13'üncü Bölge Müdürlüğü, kar yağışı ve sis konusunda vatandaşları uyardı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirten yetkililer, pus, sis, don ve buzlanmaya karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istendi.
Tunceli'de de, sabah saatlerinde etkili olan yağmurdan sonra lapa lapa kar yağışı başladı. Kent merkezine yılın ilk karının yağmasıyla sokaklar beyaza bürünürken, yetkililer, soğuk hava dalgasıyla birlikte kar yağışının süreceğini, araç sürücülerinin zincirsiz yola çıkmamaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Bingöl'de de sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğlen saatlerine doğru yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışıyla birlikte kent merkezi ve çevredeki yüksek kesimler biranda beyaza büründü. Yetkililer, buzlanma ve don olabileceği ihtimaline karşı vatandaşlara ve araç sürücülerine uyarıda bulundu. Yaklaşık 5 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 10 santimetreye kadar ulaştı. Kent merkezinde Bingöl Belediyesi ekipleri tarafından vatandaşların rahat yürüyebilmeleri için kar küreme çalışmaları yapıyor.

KARLIOVA
Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde ise sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde kar kalınlığının 20 santimmetreyi geçmesiyle birlikte sürücüler zor anlar yaşadı. Kar lastiği takmayan sürücüler yollarda kalırken, Karlıova-Erzurum karayolunda ise onlarca araç mahsur kaldı. Yolda kalan TIR şoförü Bekir Korkmaz, Bingöl'den Erzurum'a giderken, Karlıova çıkışında kara saplandığını ve herhangi bir karayolu aracına rastlamadıklarını söyledi. Karlıova trafik ekipleri de Erzurum istikametine giden araçların kar lastiği takmalarını ve tedbirsiz yola çıkmamaları konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor.

SİNOP'TA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Sinop'un yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Saraydüzü ilçesi ile Çorum arasını araçlar zincirsiz geçemiyor. Bölgede sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini sürdürüyor. Zaman zaman tipinin de etkili olduğu Saraydüzü ilçesi ile Çorum'un bağlantısını sağlayan karayolunda sürücüler, kar nedeniyle zor anlar yaşıyor. Karayolunda denetim yapan jandarma ekipleri, araçların zincirsiz geçişine izin vermiyor. Karayolları ekipleri de yol temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Boyabat ilçesinde de kar yağışı nedeniyle trafik ekipleri tarafından Sinop-Boyabat karayolunda denetim yapılıyor.

GÖLCÜK'TE KAR GÜZELLİĞİ
BOLU'da, kar yağışı ile birlikte beyaza bürünen Gölcük Tabiat Parkı'nda eşsiz manzaralar ortaya çıktı. Kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta çam ormanlarıyla çevrili Gölcük Tabiat Parkı, gece saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı. Kar  kalınlığı yaklaşık 20 santime ulaştı. Beyaza bürünen çam ormanlarının göle yansımasıyla güzel görüntüler ortaya çıktı. Tabiat parkındaki kar güzelliği ziyaretçileri büyüledi. Ziyaretçiler, karla kaplı göl etrafında yürüyüp bol bol selfie çekti.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI!

Başkentte sabah saatlerinde başlayan yağmurun ardından kentin yüksek kesimlerinde yağan kar etkili oldu. Ankara'da gece saatlerinde yağan ve aralıklarla sabah erken saatlerde yeniden başlayan yağmur, yerini ilerleyen saatlerde kara bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar, yoğun sisin de etkisiyle görüş mesafesini düşürdü. Ankara Büyükşehir Belediyesine ait kar küreme araçlarının başta ana arterler olmak üzere Konya yolunda hazır bekletildiği gözlendi.

KARTAL AYDOS MEVKİİ’NDE SULU KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

İstanbul’da beklenen kar yağışı Kartal’da başladı. Kartal Aydos Mevkii’nde başlayan sulu kar yağışının yer yer etkili olduğu görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından dün yapılan açıklamada gece saatlerinde sulu kar yağışı beklendiği ifade edilmişti. Yapılan açıklamanın ardından sabah saatlerinde Kartal Aydos Mevkii’nde sulu kar yağışı başladı.

SOĞUKLAR KARS’TA HAYATI DURMA NOKTASINA GETİRDİ

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan soğuk hava Kars Barajını dondurdu. Kars'ta hava sıcaklığının geceleri eksi 20 dereceye kadar düşmesiyle, Dereiçi mevkiinde bulunan Hidroelektrik Santrali Barajı dondu. Kars'ta kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava hayatını olumsuz etkiliyor.

Hava sıcaklığının eksi geceleri 20 dereceye kadar düştüğü kentte, Dereiçi mevkiinde bulunan Hidroelektrik Santrali Barajı dondu. Barajda oluşan görüntü ise dikkat çekiyor. Kars'ta özellikle akşamları ve sabah erken saatlerde etkili olan soğuklardan dışarıda bulunan su sayaçları da etkilendi.

Kar tatili olan iller, hangi şehirlere kar tatili geldi.

Tüm yurtta merakla beklenen kar yağışları bazı illerimizde yağmaya başladı ve öğrencilerin merak ettiği tek konu ise kar yağışıyla beraber gelen tatil haberleri, karın tadını doyasıya çıkarmak isteyenler için hazırlanan haberimiz burada. Kar tatili olan iller ve kar tatili olan şehirler hangileri..

YAĞIŞ NEDENİYLE KAYGANLAŞAN ZEMİNDE TRAFİK KAZALARI MEYDANA GELDİ

İstanbul’da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle çeşitli noktalarda trafik kazaları meydana geldi. Trafik kazalarında can kaybı yaşanmazken araçlarda maddi hasar meydana geldi. Marmara Bölgesi’nde etkili olan sağanak yağış İstanbul’da gece saatlerinde de etkisini sürdürdü. Sağanak yağış nedeniyle kayganlaşan zeminde maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Küçükçekmece ve Avcılar’da meydana gelen trafik kazalarında şans eseri yaralı ya da can kaybı yaşanmadı. Tek taraflı kazaya karışan araçlarda maddi hasar meydana geldiği görüldü. Kazaların meydana geldiği noktalarda trafik polisleri önlem alırken trafik akışı kontrollü bir şekilde sağlandı.

DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI

Denizli kent merkezinde sağanak yağış etkili olurken, yüksek kesimlerde kar yağışı başladı. Kent merkezinde ve ilçelerde öğle saatlerinde başlayan sağanak etkili olurken, metrekareye 45 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Kentin yüksek kesimlerine ise kar yağdı. Kar yağışını sevinçle karşılayan çocuklar, kar topu oynadı.

TEKİRDAĞ’DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde beklenen kar yağışı başladı. Malkara'da başlayan kar yağışı ilçe merkezinde etkisini göstererek devam ediyor. Gece saatlerinde başlayan karın yağışını gören Malkaralı vatandaşlar, dışarı çıkarak yılın ilk karını görme sevinicini yaşarken, sürücüler bir anda bastıran kar yağışı nedeniyle yolda ilerlemekte güçlük çekti. İlçe genelinde meydana gelebilecek trafik kazaları nedeniyle trafik polisi ekipleri, yola çıkan araç sürücülerine dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

İSTANBUL'DA KAR ALARMI

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ ‘KAR’ TATBİKATI YAPTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kar yağışı uyarısı sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler yaşanabilecek olumsuzluklara karşın tatbikat yaptı.
Marmara Bölgesi için yapılan kar yağışı uyarısı sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen tatbikata yaklaşık bin 500 personel ve 654 kar küreme aracı katıldı. Tatbikat öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, “7 bin personelle İstanbul’a hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dün gerçekleşen yağışta metrekareye 90 kilogram yağış düştü.

Eskiden karşılaşmış olduğumuz su baskınlarını bu yıl görmedik. Önümüzdeki günlerde de aldığımız tedbirlerle sorun yaşamayacağız’’ diye konuştu.
Vatandaşları kış lastiği kullanımı konusunda uyaran Baraçlı, “1345 aracımızla kış çalışmalarında etkin bir rol oynamayı hedefliyoruz. Yaklaşık 145 tane kar küreme aracımız var. Vatandaşlarımızın da aldığımız tedbirlerin yanı sıra kendi önlemlerini almalarını bekliyoruz. Kış lastiklerini de araçlarına takmalarını bekliyoruz. Trafik yoğunluğunu ortadan kaldırabilecek tedbirleri almaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu kışta kazasız belasız bir sezon geçirmeyi ümit ediyoruz. 43 noktada buz önleme sistemimiz var. Bu konuda da çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor’’ ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
SondakikaTatilKar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287