Türkiye'nin en büyük ketçap ve mayonez üreticisi ABD'li firmaya satıldı!

Türkiye'nin en büyük ketçap, mayonez ve sos üreticisi konumunda olan Assan Gıda'nın ABD'li The Kraft Heinz'a satışı için hisse devir sözleşmesi imzaladı. 

banner279
11 Haziran 2021 Cuma 18:15
Türkiye'nin en büyük ketçap ve mayonez üreticisi ABD'li firmaya satıldı!

Kibar Holding, dünyanın en büyük gıda şirketlerinden Kraft Heinz ile iştiraki olan ve Türkiye'nin en büyük ketçap, mayonez ve sos üreticisi Assan Gıda hisselerinin devredilmesine ilişkin bir hisse satış sözleşmesi imzaladı. Ülkenin en büyük sos üreticisi Assan Gıda, Rekabet Kurumu onaylarının alınması ve diğer ön koşulların sağlanmasının ardından, Susurluk ve İzmir tesislerindeki faaliyetlerine Kraft Heinz'ın bünyesinde devam edecek. İki taraf satın almanın bedeliyle ilgili rakam açıklamazken, Bloomberg News Assan Gıda için 100 milyon dolar ödeneceğini belirtti. 2013 yılının şubat ayında Buffett ile 3G Capital ketçaplarıyla ünlü Heinz'ı 23 milyar dolara satın almış ve şirket 2 yıl sonra Kraft ile birleşerek The Kraft Heinz Co, adını almıştı. Tüm dünyada 40 bine yakın çalışanı bulunan The Kraft Heinz, geçen yılı tüm dünyada 26 milyar dolarlık ciroyla kapatmış ve küresel Fortune 500 Listesi'nde 110 sıraya yerleşmişti. ABD'li şirket aynı zamanda dünyanın en büyük 5 yiyecek içecek firması arasında bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287