Başkan Çor, Promosyon Anlaşmaları Güncellenmeli!

Uğur GENCER/ Sağlık-Sen İstanbul Üniversite Hastaneleri Şube Başkanı İsmail Çor, sağlık çalışanlarının enflasyon kaynaklı kanayan yaralarına merhem olmak için mücadele veriyor.

banner279
30 Nisan 2024 Salı 19:48
Başkan Çor, Promosyon Anlaşmaları Güncellenmeli!

Sağlık-Sen İstanbul Üniversite Hastaneleri Şube Başkanı İsmail Çor, sağlık çalışanlarının enflasyon kaynaklı kanayan yaralarına merhem olmak için mücadele veriyor.

Enflasyon nedeniyle büyük kayıp yaşayan sağlık çalışanları adına Sağlık-Sen İstanbul Üniversite Hastaneleri Şube Başkanı İsmail Çor, ekonomik koşullarında değerini yitiren promosyon anlaşmalarının güncellenmesi için İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne ve İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Rektörlüğü'ne Şube olarak dilekçelerini verdiler.

İSTANBUL ÜNİVERSİTE REKTÖRLÜĞÜNE

Üniversite Rektörlüğünüzün Maaş Promosyon İhalesi 22.03.2023 tarihinde gerçekleştirilmiş olup çalışanlara toplam 2023-2027 yılları için 41.350,00 TL olarak Türkiye Halk Bankası A.Ş. tarafından promosyon ödemesi yapılmıştır.

İşbu 22.03.2023 tarihinde imza altına alınan sözleşmenin, imzalandığı tarih ile günümüz koşulları arasında gerçekleşen ekonomik farklılıklar nedeniyle, bahsi geçen sözleşmenin İstanbul Üniversitesi çalışanları lehine revize edilmesi bir zorunluluk haline dönmüştür. Şöyle ki; sözleşmenin imzalandığı tarihten bugüne ekonomide gerçekleşen dalgalanmalar, yüksek oranda seyreden enflasyon ve 2023 yılı Temmuz ve 2024 yılı Ocak aylarında kamu personeline, enflasyon farkındaki artış ve toplu sözleşme gereği yapılan zamlar hem Maliye Bakanlığının hem de Merkez Bankasının tahmininden epeyce yüksek olması nedeniyle ilgili maaş promosyon sözleşmesindeki tutar çok düşük kaldığı görülmüştür. Ayrıca, yeni yapılmış ve sonuçlanmış promosyon ihalelerinde aynı şekilde işbu imzalanan sözleşmeden yüksek tutarda olmasından ve Türkiye Büyük Millet Meclis’ine bağlı Kamu Denetçiliği Kurumu’nun son dönemlerde revize kararları almıştır.

Bunun yanında pek çok bakanlık ve sair kamu kurumu tarafından promosyon güncellemesi yapılmış ve bu husus basında paylaşılmış ve bunun yanında doğrudan Cumhurbaşkanlığı kararı ile emekli promosyonlarının da güncellenmesine karar verilmiştir.

Açıklanan tüm bu nedenlerle; banka maaş promosyonuna ilişkin sözleşmenin revize edilerek günümüz ekonomik şartlarına daha uygun hale getirilmesi ve bu hususta Türkiye Halk Bankası A.Ş. ile gerekli görüşmelerin yapılması için çalışmaların başlatılması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

İSMAİL ÇOR-ŞUBE BAŞKANI

Son Güncelleme: 30.04.2024 19:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287