İletişim Başkanlığı'ndan 'Türkiye Aşkına' kapsamlı etkinlik

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından "Türkiye Aşkına" temasıyla yurt genelinde açık hava ve dijital mecralarda iletişim faaliyetleri düzenlenecek, New York'ta 15 Temmuz'a dikkati çekmek amacıyla mobil led gösterileri gerçekleştirilecek.

banner279
14 Temmuz 2022 Perşembe 10:54
İletişim Başkanlığı'ndan 'Türkiye Aşkına' kapsamlı etkinlik

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında "Türkiye Aşkına" temasıyla Türkiye genelinde ve yurt dışında geniş kapsamlı anma etkinlikleri düzenlenecek.

Başkanlığın koordinasyonunda düzenlenen etkinliklerde, 15 Temmuz destanının Türk milletinin güçlü iradesi ve kararlılığının yanı sıra vatan ve millet aşkı ile yazıldığı vurgulanacak.

Yurt dışında yapılacak anma etkinliklerinde de 15 Temmuz'da kazanılan demokrasi zaferine, Türkiye demokrasisinin gücüne ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) dünya demokrasileri için oluşturduğu tehlikeye dikkat çekilecek.

Söz konusu anma etkinlikleri ile 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması, millî şuurun güçlendirilmesi, şehitlerin hatırasının yad edilmesi amaçlanıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMLARI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, gaziler ve şehit yakınlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 15 Temmuz Anıtı'na çiçek bırakacak.

Millet Camii'nde kılınacak cuma namazı ve Hatm-i Şerif programının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Anıtına da çelenk koyacak.

Ankara'daki programının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde İstanbul Saraçhane Meydanı'nda düzenlenecek 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Günü programına katılarak millete seslenecek.

"İSTANBUL'DAN NEW YORK'A MİLLÎ İRADENİN GÜCÜ GÖSTERİLECEK"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen etkinlikler kapsamında, FETÖ'yü tüm yönleriyle anlatan, milletin direnişini, devletin mücadelesini ve demokrasi zaferini vurgulayan Türkçe ve İngilizce film, video, klip ve belgeseller gösterilecek.

Yurt genelinde açık hava ve dijital mecralarda 15 Temmuz temalı iletişim faaliyetleri gerçekleştirilecek. İstanbul'da Saraçhane, Beşiktaş, Üsküdar ve İstanbul Havalimanı'nda, Ankara'da Ulus Meydanı, Kentpark AVM önü, Kızılay Meydanı, İzmir'de Konak Meydanı'nda LED ekranlarda 15 Temmuz gösterimleri yapılacak.

New York'ta da 15 Temmuz'a dikkati çekmek amacıyla mobil led gösterileri gerçekleştirilecek.

"TÜM CAMİLERDE SELA OKUNACAK"

Basın İlan Kurumu ise Marmaray Yenikapı İstasyonu'nda "15 Temmuz ve Manşetler" sergisi düzenleyecek.

İletişim Başkanlığı ve TCDD iş birliği ile giydirilen "Türkiye Aşkına" temalı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, yarın Ankara'dan İstanbul-Söğütlüçeşme Tren Garı'na hareket edecek.

İletişim Başkanlığı tarafından ayrıca İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Kayseri, Gaziantep, Sivas, Trabzon, Kahramanmaraş, Erzurum'da 3 gün sürecek fotoğraf sergileri düzenlenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonu ile 15 Temmuz'da ayrıca tüm camilerde sela okunacak.

Aynı gün, Galata Kulesi, Haydarpaşa Garı, Atatürk Kültür Merkezinde video mapping gösterisi gerçekleştirilecek, TRT1'de Şafak Vakti filmi, TRT Müzik ekranlarında Fahir Atakoğlu ile 15 Temmuz Destanı Konseri yayınlanacak.

"15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, 15 Temmuz 2016'da darbe görünümlü işgal girişimine karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletiyle beraber büyük bir kahramanlık sergilediğini belirtti.

Tarihte eşi görülmemiş bir mücadeleyle büyük bir ihanetin bertaraf edildiğini hatırlatan İletişim Başkanı Altun, 15 Temmuz'un millî iradenin ve demokrasinin zaferi olduğunu, milletin o gece meydanlara çıkarak hainlere, namertlere karşı bir kahramanlık destanı yazdığını vurguladı.

15 Temmuz gecesi ortaya konulan bu mücadele ruhunu diri tutmak amacıyla, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Başkanlık olarak anma programı ve etkinlikler düzenlediklerini aktaran İletişim Başkanı Altun, eli kanlı FETÖ'nün gerçek yüzünü tüm dünyaya anlatmaya devam ettiklerini kaydetti.

İletişim Başkanı Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımızın hep ifade ettiği gibi 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. FETÖ'nün ihanetlerini hep hatırda tutacağız. Milletimizin destansı mücadelesini, şehitlerimizin hatırasını, gazilerimizin kahramanlığını hep yaşatacağız." ifadelerini kullandı.

"9 BİN PROGRAM DÜZENLENECEK"

Öte yandan İletişim Başkanlığı'nın koordinasyon görevi kapsamında kurulan 15 Temmuz Proje Takip Sistemi'ne 2022 yılında kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan yaklaşık 9 bin proje girişi ile son 6 yılın en yüksek proje/etkinlik sayısına ulaşıldı.

Proje sayısı 2020 yılında 2 bin 961, 2021 yılında 3 bin 876 olurken bu yıl gerçekleştirilecek program sayısı önceki iki senenin toplamını aştı.

Bu sayı, 15 Temmuz'un canlı tutulduğunun ve vatandaşların demokrasi nöbetini halen sürdürdüklerinin göstergesi oldu.

Son Güncelleme: 18.07.2022 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287