Bağcılar, 15 Temmuz şehitleri için yürüdü

Darbe girişimine karşı mücadele verirken şehit düşen 246 kişi, Bağcılar’da düzenlenecek programla anıldı.Binlerce Bağcılarlı, şehitler için kortej halinde Bağcılar meydanına yürüdü. Ebubekir ve Parseller meydanları, Kirazlı Metro,...

banner279
22 Temmuz 2016 Cuma 23:54
Bağcılar, 15 Temmuz şehitleri için yürüdü
Darbe girişimine karşı mücadele verirken şehit düşen 246 kişi, Bağcılar’da düzenlenecek programla anıldı.
Binlerce Bağcılarlı, şehitler için kortej halinde Bağcılar meydanına yürüdü. Ebubekir ve Parseller meydanları, Kirazlı Metro, Çiftlik Tabya Çarşı Caddesi’nde toplanan Bağcılarlılar, kortej halinde yürüyüşe geçti. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra, Mehter takımı eşliğindeki yürüyüş , Bağcılar Meydanı’nda son buldu.
Bağcılar meydanda düzenlenen programda ise Fatih Camii İmam-Hatip’i Ahmet Naim İnce Kur’an tilaveti sundu. Okunan Kur’an-ı Kerim darbe şehitlerinin ruhlarına bağışlanırken, meydanda bulunan onlarca kişi ellerini açarak şehitler için dua etti. Şevval Saykan isimli ortaokul öğrencisinin İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuması meydandaki kalabalık tarafından uzun süre alkışlandı.
Bağcılar meydanda toplanan kalabalığı selamlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı daha sonra yaptığı konuşmada, “Bizler Bağcılar ailesi olarak7 gündür bu meydanlardayız. Demokrasi nöbetine devam ediyoruz. Bağcılar halkımızı şahsım adına da tüm milletimizi, öncelikle Bağcılarlı tüm hemşehrilerimizi kutluyorum. Farklı düşünceler, farklı fikirler, tüm siyasi partiler, bu ülke konu olduğunda bayrak, vatan mesele olduğunda gerisinin teferruat olduğunu bir kez daha gösterdiler. Her düşünceye sahip çıkan, her siyasi fikirde olan tüm kardeşlerime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum. İnşallah rabbim bu güzellikleri bu ülkede hakim kılacak. Dünya Müslümanları, dünya mazlumları da Türkiye’deki gelişmeyi yakından izliyorlar. Onlarda dünyanın dört bir tarafında kıyamdalar. Sadece Türkiye’de değil, bugün dünyanın dört bir tarafında Avusturalya’da, Amerika’da, İngiltere’de, Kanada’da ve bir çok Avrupa ülkelerindeki Müslümanlar, Türkler hepsi ayaktalar. Bizler inşallah ülkemizi, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de savunmaya da devam edeceğiz. Halkın iradesi önünde de hiçbir irade olmadığını bir kez daha gösteren herkese tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287