Bağcılar'da Şehitler için sahur devriyesinde dua edildi

Bağcılar Belediyesi’nin nostaljiyi yaşatan “Sahur Devriyesi” ekibi, Göztepe Mahallesi’nde Türk bayraklarıyla karşılandı.

banner279
27 Nisan 2021 Salı 10:57
Bağcılar'da Şehitler için sahur devriyesinde dua edildi

Sahura kalkan mahalle sakinlerinin de katılımıyla başta Pençe-Yıldırım Harekatı’nda şehit olan Bağcılarlı Uzman Çavuş Aygün Çakar olmak üzere tüm şehitler için toplu halde dua edildi.

Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında Bağcılar Belediyesi tarafından bu yıl hayata geçirilen “Sahur Devriyesi” programı hem ekran başından hem de sokaktan yoğun destek görüyor. Her gece bir mahalleyi sahura kaldıran devriyenin dünkü adresi Göztepe Mahallesi’ydi. Radyocu Onur Sakar’ın sunup yaptığı programın konuğu da meslektaşı Uğur Bozdağ oldu. İkili, meddah ve davulcu eşliğinde Göztepe Mahallesi sokaklarında dolaşarak vatandaşları sahura kaldırdı.

Bana 40 sene öncesini hatırlattınız

Renkli görüntülere sahne olan yürüyüş sırasında çocuklar, ilk kez gördükleri davulcu ve meddahla fotoğraf çektirdi. Dördüncü kattan seslenen Erzurumlu Saadet teyze ise “Bugün bana 40 sene öncesini hatırlattınız. Ramazanlar eskiden böyleydi. Bu gece geçmişi yaşadım. Lokman Çağırıcı başkanımızdan da hepinizden de Allah razı olsun” dedi. Balkonlardan sepetlerini salanlara da sıcak pide ikram edildi.

Şehitler ölmez vatan bölünmez

İlerleyen dakikalarda ise bazı vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla “Sahur Devriyesi”ni karşıladı. Türk bayrağını davula saran gençler, “Şehitler ölmez vatan bölünmez. Biz vatanımız için dimdik ayaktayız. Allah’ın izniyle bu vatana hiç kimse bir şey yapamayacak” diye bağırdı. Sokakta ve balkonlardaki vatandaşların da iştirakiyle başta Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın Kuzeyindeki Avaşin-Basyan Bölgesinde devam eden Pençe-Yıldırım Harekatı'nda dün şehit olan Uzman Çavuş Aygün Çakar olmak üzere bütün şehitler için dualar edildi.

Son Güncelleme: 27.04.2021 19:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287