Ümraniye'de Kilim dokuma geleneği hayat buluyor

Cahit Zarifoğlu Kültür Merkezi’nde binlerce yıllık yöresel kilim dokuma geleneğini yaşatmaya devam ediyor.

banner279
12 Nisan 2021 Pazartesi 14:51
Ümraniye'de Kilim dokuma geleneği hayat buluyor

Bu kapsamda Ümraniye Akademi Geleneksel Sanat Kursları’nda eğitimini tamamlayan kursiyerler; Hereke, ipek halı dokuma ve malzeme satış atölyesini ziyaret etti.

Ümraniye Belediyesi, ilçedeki kadınların mesleki becerilerini kazanmalarını ve kadın istihdamına katkı sağlamak amacıyla binlerce kadının meslek sahibi olmasını sağlıyor. Ümraniye Akademi Geleneksel Sanat Kursları’nda aslına uygun kök boyalarla boyanmış saf yün ipliklerle Anadolu motiflerinin çalışıldığı, Türk düğümü, tek düğümlü İran tekniği ve kilim türlerinin tamamının öğretildiği kilim dokuma kursuna 37 kursiyer katıldı.

Unutulmaya yüz tutmuş dokumacılık sanatını yeniden canlandırmak amacıyla kurulan kilim atölyesine gelen kadınlar hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de kilim dokuma konusunda deneyim kazanıyor. Haftanın 4 günü ders verilen atölyede 4 büyük tezgah ve 20 masa üstü germe tezgah bulunuyor. Bu dönem eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, Hereke ipek halı dokuma ve malzeme satış atölyesini ziyaret ederek; İpek halı dokumasının nasıl yapıldığı, yıkama işlemlerini ve tamir atölyesini gezdi ve fikir sahibi oldular. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hanife 2022-01-09 17:34:21

Merhabalar ben bir sormak istiyorum dışarıya anlaşmalı olarak dezgah ve malzeme veriyor musun ben halı dokumak istiyorum.

banner287