Tonlarca Kaçak Akaryakıta Gümrük Muhafaza Engeli!

Gümrük Muhafaza ekipleri Aliağa Limanına gelen bir gemiye yönelik yürüttüğü operasyonda 2 milyon 227 bin TL değerinde 51 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi.

banner279
20 Eylül 2023 Çarşamba 15:34
Tonlarca Kaçak Akaryakıta Gümrük Muhafaza Engeli!

Ticaret Bakanlığı İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne bağlı Aliağa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen operasyon neticesinde, ülkemize giriş yapmak üzere İsrail – Haifa Limanından gelen bir gemi İzmir Aliağa Limanında Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından takip altına alındı. İlgili geminin gümrük beyanından şüphelenen ekipler gemiye yönelik fiziki arama çalışması başlattı. Yapılan fiziki arama sonucu herhangi bir şüpheli duruma rastlanılmadı. Bunun üzerine detaylı aramaya yapan ekipler geminin makine dairesi ve yakıt tankına yönelik ölçüm işlemine geçti. Ekipler geminin makine dairesi ve yakıt tankına yapılan ölçüm işlemi sonucunda geminin yakıt tankında bulunan 105 ton akaryakıtın 51 tonunun beyan edilmeyerek kaçakçılığa konu olduğunu tespit ederek ele geçirilen 51 ton akaryakıtın piyasa değerinin 2 milyon 227 bin TL olduğu belirlendi. Olayla ilgili Aliağa Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı nezdinde soruşturma başlatıldı. 

Anahtar Kelimeler:
İzmir Aliağa Limanında
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287