Kütahya'da Japonlara iğne oyasını öğretiyoruz

Japon kadın, farklı el emeği ürün olarak internet üzerinden gördükleri iğne oyasını öğrenmek için yaklaşık 9 bin kilometre mesafeden Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine geldi.

banner279
19 Temmuz 2017 Çarşamba 13:30

Japon kadın, farklı el emeği ürün olarak internet üzerinden gördükleri iğne oyasını öğrenmek için yaklaşık 9 bin kilometre mesafeden Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine geldi.

Antalya’da yaşayan Japon Ikumi Nonaka, Japonya’dan gelen 7 kadına Tavşanlı’da bulunan Melek Demiralp Sanat Atölyesinde, iğne oyası çalışması gösterdi. Eğitmen Muradiye Varol Japon kadınlara iğne oyası işlemesi yapımını gösterdi. Büyük bir titizlikle iğne oyası işlemeyi inceleyen Japon kadınlar kendileri de uygulamalı olarak iğne oyası yaptı.

Japon Ikumi Nonaka, "İğne oyasını merak eden Japonya’dan arkadaşlara grup olarak tur düzenledik. İğne oyasının bükülmesi, modelleri, işlemesi farklı oluyor ve bunları öğrenmeye geldiler. İğne oyası gerçekten çok zor bir sanat ve bunu öğrenmek bizlere büyük fayda oldu" şeklinde konuştu. Japonya’da çok sayıda kadının iğne oyası öğrenmek için Türkiye’ye gelmek istediğine belirten Nonaka, "Çok sayıda Japon kadın Türk el sanatını öğrenebilmek için çaba harcıyor" ifadesini kullandı.

Melek Demiralp Sanat Atölyesi sahibi Melek Demiralp ise, “Melek Demiralp Sanat Atölyesi olarak Japonya’dan gelen misafirlerimizi ağırladık. Beraberce hem iğne oyalarımızı, yöremiz çiti adı verdiğimiz oyalarımızın yapılışını eğitmen arkadaşımız ile çalışmalar yaptık. Onlar da denediler ve yaptılar, çok hoşlarına gitti. Onları burada ağırlamaktan yöremizi tanıtmaktan yöremizin ürünlerini tanıtmaktan çok memnun olduk. Çok eskilere dayanan ipeklerle dokunmuş bükülerek yapılan ince ince ilmek ilmek dokunmuş maddi ve manevi değeri yüksek olan çitilerimizi onlarla paylaşmak, bu değerlerimizin Japonlara kadar ulaştığını görmek bizleri de çok memnun etti” diye konuştu.

(İHA)

Son Güncelleme: 19.07.2017 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287