Ardahan’da 5 asker tutuklandı, 1 okul ile 2 dernek kapatıldı

Darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Ardahan 25. Hudut Tugay Komutanlığı’nda görevli 5 asker daha tutuklandı. Olağanüstü Hal uygulaması kapsamında yayımlanan kararname kapsamında kentte 1 özel okul ve 2 dernek hakkında...

banner279
24 Temmuz 2016 Pazar 02:26
Ardahan’da 5 asker tutuklandı, 1 okul ile 2 dernek kapatıldı
Darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Ardahan 25. Hudut Tugay Komutanlığı’nda görevli 5 asker daha tutuklandı. Olağanüstü Hal uygulaması kapsamında yayımlanan kararname kapsamında kentte 1 özel okul ve 2 dernek hakkında kapatma kararı verildi.
Ardahan Hudut Tugay Komutanlığında görevli 2 Üsteğmen, 3 Astsubay gözaltına alındı. Ayrıca OHAL kapsamına alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde ’Fethullah Terör Örgütü’ ile ilişkili olduğu gerekçesiyle 2 özel okul ve 2 dernek hakkında kapatma kararı verildi. Özel Nehir İlk ve Ortaokulu ile 2 dernek hakkında kapatma işlemi yapıldı ve kapılarına mühür vuruldu.
Ayrıca kentte Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, 2 subay ile 3 astsubay gözaltına alındı. Ardahan’da 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana toplam 24 askeri personel gözaltına alınmış, 19’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
Diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287