GÜRCİSTAN / TEKHA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’nin aradığı 14 kişinin Gürcistan’da düzenlenen ortak operasyonla yakalandığını açıkladı. Gürcistan polisiyle yürütülen koordineli çalışma sonucunda, kırmızı bültenle aranan 12 ve ulusal seviyede aranan 2 şüphelinin yerleri tespit edilerek operasyon düzenlendi.
Yerlikaya, “Ülkemizin aradığı 14 şahıs Gürcistan’da tek tek yakalandı. Bu kişilerin Türkiye’ye iade işlemleri başlatıldı” dedi.
Yakalananlar arasında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, nitelikli yağma, dolandırıcılık, çocuk istismarı, hırsızlık” gibi farklı suçlardan uluslararası seviyede aranan B.K., A.A., Ç.B., O.E., E.O., C.S., M.Y., T.L., T.G., N.Y., A.Y. ve C.Ş. isimli şüpheliler bulunuyor. Ulusal seviyede aranan A.T.G. ve U.B. de operasyon kapsamında gözaltına alındı.
Bakan Yerlikaya, Gürcistan İçişleri Bakanlığı, Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi ve Türk Emniyet Teşkilatı’na teşekkür ederek, “Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun Türk polisinden kaçamayacaklar” ifadelerini kullandı.