banner261

38 ilde eş zamanlı DEAŞ operasyonu! 161 gözaltı

Son bir haftada ülke genelinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten ve örgüte finansal destek sağlayan 161 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda ruhsatsız tabancalar, av tüfekleri, örgütsel dokümanlar ve dijital materyaller ele geçirildi.

12 Eylül 2025 Cuma 11:22
38 ilde eş zamanlı DEAŞ operasyonu! 161 gözaltı

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İl Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerince yürütülen çalışmalar sonucu 38 ilde gerçekleştirilen operasyonların detaylarını açıkladı.

Operasyonlar, İzmir, Ankara, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Van ve Yozgat'ta eş zamanlı olarak düzenlendi.

Yakalanan şüphelilerin DEAŞ içerisinde aktif rol aldığı ve örgüte mali destek sağladığı tespit edildi.

Ele geçirilen malzemeler arasında ruhsatsız tabancalar, ruhsatsız av tüfeği, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyaller bulundu.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, MİT mensupları, İl Emniyet Müdürleri ve polisleri tebrik ederek, milletin huzur ve güvenliği için operasyonları kesintisiz sürdürdüklerini kaydetti.

Kaynak: İGFA

Anahtar Kelimeler:
DEAŞ Operasyonu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287