Yalova’da tavuklu pilav zehirlenmesi: 190 kişi hastanelik oldu

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde düzenlenen bir sünnet düğününde ikram edilen tavuklu pilavdan yiyen 190 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

banner279
21 Temmuz 2025 Pazartesi 17:24
Yalova’da tavuklu pilav zehirlenmesi: 190 kişi hastanelik oldu

YALOVA-BHA

Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesi İstiklal Mahallesi’nde dün düzenlenen bir sünnet düğünü sonrası gıda zehirlenmesi vakaları yaşandı. M.A.M. tarafından organize edilen düğünde ikram edilen tavuklu pilavı tüketen davetlilerden birçoğu, akşam saatlerinden itibaren mide bulantısı ve kusma gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu.

Sağlık durumları iyi

Çınarcık Devlet Hastanesi ile Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran kişi sayısının 190’a ulaştığı bildirildi. Sağlık ekipleri tarafından gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınan vatandaşların büyük çoğunluğunun durumunun iyi olduğu ve taburcu edildikleri öğrenildi.

Olayın ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından düğünde ikram edilen tavuklu pilavdan numune alınarak laboratuvar incelemesine gönderildi. Aynı zamanda İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, tedavi gören kişilerin ifadelerine başvurulacağı açıklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner234

banner233