Marmaris'teki orman yangını kontrol altına alındı

Bölgede basın açıklaması yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, "Orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı." dedi.

banner279
22 Haziran 2022 Çarşamba 12:19
Marmaris'teki orman yangını  kontrol altına alındı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşamdan beri devam eden orman yangınında beklenen haber, 15 saat sonunda geldi. Bölgede basın açıklaması yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, "Orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı." dedi.
Marmaris ilçesi Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiindeki ormanlık alanda dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Sahada Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı helikopterlerin yanı sıra arazözler, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisi mücadele etti.
Havanın kararması ile hava müdahalesi durdurulurken, ekipler karadan yangını söndürmeye çalıştı. Sabahın ilk ışıklarıyla müdahale yeniden başladı. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevlere, karadaki çalışmaların yanı sıra 20 helikopter ve 14 uçak ile müdahale ediyor.

Marmaris'te çıkan orman yangını ile ilgili inceleme yapmak üzere Tarım ve Orman Bakanı Dr. Vahit Kirişci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Başkanı Yunus Sezer, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Gökcan ve beraberindeki heyet bölgeye geldi.
Yangınla ilgili son durumu aktaran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, beklenen haberi verdi. Kirişçi, "Temennimiz bugün bu olayın neticelenmesi. Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı diyebiliriz. Datça'da bir yangın çıktı o da söndürüldü.Fethiye'de de yangın çıktı o da kontrol altına alındı. Millet olarak bu tür durumlarda dayanışma örneğimizi göstermeliyiz. Herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287