KARTEPE’DE TIRMANMA HEYECANI

Kartepe Belediyesi ile KOSDER işbirliğinde düzenlenen Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın Kartepe ayağında 25 pilot kıyasıya mücadele etti. 4 kategoride yapılan yarışlarda dereceye girenlere kupaları verildi. 

banner279
07 Haziran 2022 Salı 12:05
KARTEPE’DE TIRMANMA HEYECANI

12 senedir Kartepe Belediyesi ile KOSDER işbirliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, TOSFED’in desteğiyle düzenlenen AVİS Türkiye Tırmanma Şampiyonası II. Ayak Kartepe tırmanma yarışları büyük heyecana sahne oldu.  

HEYECANLI YARIŞ

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın ikinci yarışı, 4 ayrı kategoride 25 sporcunun katılımıyla gerçekleşirken, Maşukiye Meydanı’nda düzenlenen gösteri startına Kartepeliler büyük ilgi gösterdi. Tırmanma yarışlarının ikinci gününde Kartepe Yolu’nda 6 kilometre uzunluğundaki parkurda 3 çıkış olarak yarışlar koşuldu.

GENİŞ KATILIM

Tırmanma yarışlarının sona ermesi sonrasında Kartepe Belediyesi Başkan Vekili Orhan Akyüz, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Fatih Dizdar, birim müdürleri ve spor severler katıldı.   

KUPALARI VERİLDİ

Kategori 1’de Ülkü Motorsport adına Opel Corsa GSI ile yarışan İlker Aktaş birinciliği elde ederken, Fiat Palio ile kadın pilot Sevcan Sağıroğlu ikinci ve Fiat Palio ile Süleyman Yanar da üçüncü olarak podyuma çıktılar. Kategori 2’de Ülkü Motorsport takımından Cem Yudulmaz Ford Fiesta R2T ile günün en hızlı ismi olurken, Ülkü Motorsport takımından Fiat Palio ile yarışan Kaan Kara ikinciliği ve Subaru Impreza ile kadın pilot Evren Girgin de üçüncülüğü elde ettiler.

TÖREN YAPILDI

Kategori 3’te ise Neo Motorsport adına Opel Corsa OPC ile Ahmet Keskin Buharkent'in ardından Kartepe'de de birinciliğe ulaşan isim oldu. Renault Sport Clio ile Nizamettin Kaynak ikinciliği elde ederken, GP Garage My Team adına Renault Clio R3 ile yarışan Murat Soyçopur da üçüncü sırada yer aldı. Kategori 4’te ise Mitsubishi Lancer EVO IX ile GP Garage My Team’den Cem Yalın zafere ulaşan isim olurken aynı zamanda 03:23,12 ile günün en iyi zamanını da kaydetti. Bu kategoride aynı takımdan yine Mitsubishi Lancer EVO IX ile Sinan Soylu günü ikinci sırada tamamlarken, yine Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışan Kemal Şener de üçüncü sırada yer aldı. 

AKYÜZ – Kartepe Belediyesi Başkan Vekili Orhan Akyüz tarafından Kategori 1’de İlker Aktaş birinci, kadın pilot Sevcan Sağıroğlu ikinci ve üçüncü olan Süleyman Yanar’a kupalarını verdi.

ARUTAN - Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan tarafından Kategori 2’de Cem Yudulmaz birinci, Kaan Kara ikinciliği ve üçüncü olan kadın pilot Evren Girgin’e kupalarını verdi.

AĞDAŞ – Kartepe Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Hacı Ağdaş tarafından Kategori 3’te Ahmet Keskin Buharkent birinci, Nizamettin Kaynak ikinci üçüncü olan Murat Soyçopur’a kupalarını verdi.

DİZDAR - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Fatih Dizdar Kategori 4’te Cem Yalın birinci, ikinciliği Sinan Soylu, üçüncü olan Kemal Şener’e kupalarını verdi.

START - Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın ikinci yarışların startını Kartepe Belediyesi Başkan Vekili Orhan Akyüz tarafından verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287