Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ IKBY’ye Referandum Hakkında ne Söyledi?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Biz Türkiye olarak Irak Bölgesel Kürt Yönetimine çağrıda bulunuyoruz. 

banner279
23 Eylül 2017 Cumartesi 09:00

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Biz Türkiye olarak Irak Bölgesel Kürt Yönetimine çağrıda bulunuyoruz. 

Aklıselim ile hareket edin, bu referandumdan vazgeçin. Referandumu iptal edin. Bölgenin hayrına olan referandumu iptal etmektir.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

MGK’da Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin aldığı referandum kararının tüm boyutlarıyla değerlendirildiğini söyleyen Bozdağ, alınabilecek tedbirlerin masaya yatırıldığını ve Bakanlar Kurulu’na bazı tavsiyelerde bulunulduğunu söyledi. 

Referandumun olması halinde Türkiye’nin alacağı tedbirlerin hangi takvimde uygulamaya konulacağının konuşulduğunu anlatan Bozdağ, bu referandumun gayrimeşru ve kabul edilemez olduğunu açıkladı. 

Bu referanduma Türkiye’nin karşı olduğunu anlatan Bozdağ, Irak’ın ülke bütünlüğü açısından bölünme riski taşıdığı için Irak, İran, Türkiye’nin buna karşı olduğu söyledi. 

Bu referandumun bölgede yaşayan toplulukların tamamının onay vermediği bir referandum olduğunu söyleyen Bozdağ, “Kürtlerin içinde pek çok kişi bu referanduma karşı. 

Meclis’te oylama yapıldı, katılanların önemli bir kısmı hayır oyu kullandı. 

Bölgede yaşayan Kürtlerin önemli bir kısmı bu referanduma karşı olduğunu düşünüyoruz.

Musul, Kerkük üzerindeki tartışmaların henüz neticeye kavuşturulamadığını belirten Bozdağ, “Biz Türkiye olarak Irak Bölgesel Kürt Yönetimine çağrıda bulunuyoruz. 

Aklıselim ile hareket edin, bu referandumdan vazgeçin. Referandumu iptal edin. Bölgenin hayrına olan referandumu iptal etmektir. 

Bu konu duygusallıkla ele alınacak bir konu değildir. Aklıselimle ele alınmalı ve sağduyu ile karar verilmelidir. 

Biz, bu referandumu iptale Irak Bölgesel Kürt Yönetimini davet ediyoruz. 

Umarız bu referandumu iptal ederler ve bölgede daha büyük huzursuzlukların çıkmasına engel olurlar. Daha zaman var.

Türkiye’nin referandumun ertelenmesine de karşı olduğuna dikkati çeken Bozdağ, “Bizim bu referandumun bugün yarın ileri tarihte yapılmasına asla rızamız yoktur. 

Türkiye ertelemeye karşıdır ve referandumun iptalini istemektedir. Doğru olan erteleme değil, referandumun iptalidir. Erteleme bizim gündemimizde yoktur. Erteleme değil, iptal bizim buradaki beklentimizdir. Umarız bu sağduyu hakim olur ve ertelenir. Bütün opsiyonlar masaya kondu, hepsi tek tek değerlendirildi. Referandumun iptal edilmemesi halinde hangi tedbirler alınacak, bunların tamamı masadadır. 

Ne zaman uygulamaya konulacağına hükümetimiz karar verecektir. MGK’nın arkasından Bakanlar Kurulunun yapılması, tezkerenin öne alınarak Meclis’in olağanüstü toplantıya çağrılması Türkiye’nin bu konudaki kararlılığın somut göstergesidir.

(Enise Vural/İHA)

Son Güncelleme: 23.09.2017 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287