Başkan Erdoğan“ÜLKE MENFAATLERİNİ SAVUNMAK, GELECEĞİ İNŞA ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

banner279
06 Aralık 2018 Perşembe 19:36
Başkan Erdoğan“ÜLKE MENFAATLERİNİ SAVUNMAK, GELECEĞİ İNŞA ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “31 Mart 2019 seçim döneminden başlayarak gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz. Çevreye ve insana saygılı bir seçim kampanyası yürütme kararı aldık” dedi.

Konuşmasının başında dün kutlanan Dünya Kadın Hakları gününü tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 84. yıl dönümü olan bugünlerinde, kadınlarımızın mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Kadınlarımız AK Parti iktidarları döneminde siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa kadar her alanda tarihi önemde kazanımlar elde etmiştir” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE TIPKI AFRİKA GİBİ LATİN AMERİKA İLE DE GELECEKTE TİCARİ, KÜLTÜREL ORTAKLIKLAR KURACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Latin Amerika gezisine değinerek Türkiye’nin, AK Parti iktidarları döneminde dünyanın daha önce hiç ilgi gösterilmeyen farklı coğrafyalarına açılım politikalarını hayata geçirdiğine dikkat çekti. Bu açılım politikalarından birinin hedefinin de Latin Amerika ve Karayipler Bölgesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, içine kapalı değil, dünyaya açık bir ülke olarak Türkiye’nin tıpkı Afrika gibi Latin Amerika ile de gelecekte siyasi, ticari, kültürel ortaklıklar kuracağını vurguladı.

“ÜLKE MENFAATLERİNİ SAVUNMAK, GELECEĞİ İNŞA ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin ülke menfaatlerini savunmak, yeni bağlantılar kurmak, var olan ilişkileri güçlendirmek, geleceği inşa etmek için bu çalışmaları yaparken, ana muhalefet partisi liderinin de bir takım yurt dışı seyahatlere çıktığına dikkat çekti. “Ama bu zat genellikle hep aynı ülkeye Almanya’ya ve Avrupa’daki birkaç ülkeye gidiyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Ne zaman bir seçim olsa soluğu Almanya’da alan bu zat son seyahatinde de birtakım toplantılara katılmış, birtakım kişilerle görüşmüş. Ama katıldığı toplantılara, görüştüğü kişilere baktığımızda karşımıza bambaşka bir manzara çıkıyor. Programlarının neredeyse tamamının basına kapalı olması bu geziyi daha ilginç hâle getirdi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet liderinin Almanya Federal Meclisi’nde görüştüğü kişilerin, tüm siyasi hayatlarını Türkiye düşmanlığına adamış, Türkiye’ye saldıran terör örgütlerine olan yakın ilgileriyle tanınan isimler olduğuna dikkat çekerek, bu şahısların terör örgütlerinin paçavralarıyla Almanya’nın Federal Meclisi’nde kürsüye çıktıklarını ana muhalefet liderinin bu şahıslarla beraber aynı fotoğraf karelerinin içerisinde poz verdiğini belirtti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Peki, kimdir bu kişi? Bu kişi PKK’yı Almanya’da terör örgütü listesinden çıkarmak için canhıraş mücadele vermesiyle tanınıyor. Kendisi PKK uzantısı tüm kuruluşların Almanya’daki toplantılarının başmisafiri ve konuşmacısıdır. Öyle ki bu şahıs, Alman Meclisi’nde PKK’nın Suriye kolu YPG bayrağı açacak kadar fanatik bir terör örgütü yandaşıdır. Aynı kişinin bir diğer özelliği de bu ülkede ne zaman Türkiye ile ilgili bir konu gündeme gelse hemen mikrofonlara yönelik aleyhimizde zehir zemberek açıklamalar yapmasıdır. Kılıçdaroğlu’nun işte böyle karanlık sicile sahip Alman milletvekiliyle ne konuştuğunu doğrusu merak ediyoruz.”

Konuşmasının devamında ana muhalefet partisi liderinin Almanya’daki temasları esnasında PKK’nın destekçisi başka isimlerle de görüştüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nun CHP Berlin Birliği üyeleri ve Alman gazetecilerle kapalı kapılar ardında yaptığı konuşmalarda, görüşmelerde ülkemiz aleyhine neler söylediğini de az çok tahmin ediyoruz. Yine bu zatın katıldığı ve aslında medyaya açık olan paneldeki konuşması da son anda televizyon kameraları ve gazeteciler dışarı çıkartılarak onu da kamuoyundan gizlediler. Niye onu da açık yapsaydın, niye gizledin?” şeklinde konuştu.

Bu panelde PKK sempatizanlarının yanı sıra, FETÖ’nün Almanya’daki sözcüsü olarak bilinen bir ismin de yer alıyor olmasının dikkat çekici olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görüldüğü gibi bu zat Türkiye’de olduğu gibi yurt dışında da siyasetini tamamen ülkemize ve milletimize husumet üzerine kurmuş durumdadır. Bunlar sana bir şey getirmez, sana bir şey sağlamaz zaten bu yerel seçim hiç sağlamaz” ifadelerini kullandı

“TÜRKİYE’NİN MARUZ KALDIĞI SALDIRILAR KARŞISINDA BİRLİĞE, BERABERLİĞE İHTİYACI VAR”

CHP’nin mahalli idareler seçimleri için bölücü örgütün güdümündeki partiyle kurmaya çalıştığı ittifakın, partinin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Milletimiz, Türkiye’nin bunca meselesi, sıkıntısı varken, maruz kaldığı saldırılar karşısında birliğe, beraberliğe ihtiyacı bulunuyorken, gidip ülkesini yurt dışında şikâyet eden, terör örgütü yandaşlarıyla bir araya gelen bir zata ve partisine ne ülkeyi ne de belediyeyi emanet etmez. Yeter ki biz milletimizin karşısına hazırlıklı bir şekilde çıkalım. Hükmeden değil, hizmet eden, hâkim değil hadim, yani hizmetkâr, gönül kıran değil gönül yapan, böyle bir yönetim anlayışına uygun şekilde davrandığımız müddetçe Allah’ın izniyle milletimizin desteği hep yanımızda olacaktır” dedi.

Milletin CHP’yi geçmişte halka tepeden baktığı, kadrolarının derebeyi gibi hareket etmesine göz yumduğu için gönül defterinden sildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Partinin en büyük özelliği, millî iradeye, demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere olan bağlılığı asla yitirmemiş, kadrolarını bu doğrultuda sürekli uyarmış, ikaz etmiş, gerekiyorsa revize etmiş olmasıdır. İnşallah önümüzdeki seçimler için de adaylarımızı aynı şekilde, aynı anlayışla tespit edecek, kampanyamızı bu şekilde yürütecek, kazandığımız yerleri de yine aynı anlayışla yöneteceğiz” diye konuştu.

“ŞEHİRLERİ PLASTİĞE VE KÂĞIDA BOĞAN ÖNEMLİ BİR İSRAF KALEMİNDEN KURTULACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında seçim dönemlerinde yapılacak kampanya çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Eskiden beri yerleşmiş, cadde ve sokakların afiş ve pankartlarla doldurulduğu seçim kampanyası anlayışını değiştirmeye yönelik düzenlemelere riayet edilmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tamamen partilerin ve adayların görünürlüğünü sağlamaya yönelik bu kampanya tarzının uzun süre siyasette bir güç gösterisi olarak devam ettiğini söyledi.  Kitle iletişim imkânlarının sınırlı olduğu dönemlerde bu tarz kampanya anlayışının mazur görülebileceğini ancak günümüzde artık buna ihtiyaç olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tarz bir kampanya anlayışını artık çok ilkel bulduklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Gerek açık hava reklamcılığı, gerek yazılı ve görsel medya, gerek internet mecrası, partilere ve adaylara çok geniş iletişim imkânları sunuyor. Eski tarz kampanya yöntemleri artık şehirlerimizi kirleten, milletimizin de tepkisine yol açan bir hâle geldi. AK Parti olarak, 31 Mart 2019 seçim döneminden başlayarak gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz. Çevreye ve insana saygılı bir seçim kampanyası yürütme kararı aldık. Sadece ve sadece parti teşkilatlarının olduğu yerde ve seçim koordinasyon merkezlerinin olduğu yerde afişlerimiz, bayraklarımız asılabilir, ama bunun dışında hiçbir yerde parti teşkilatlarımızı bu tür görüntü kirliliğine asla müsaade etmeyecek ve belirlenen saatler dışında da asla otobüs dolaştırmayacak.”

Bu sayede partilere ve adaylara her yönüyle büyük maddi ve manevi maliyet getiren, şehirleri plastiğe ve kâğıda boğan önemli bir israf kaleminden kurtulmuş olunacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tasarruf diyoruz ya, tasarrufu sadece devlette, kamuoyuna aramayalım, işte burada da tasarruf, bunu yapmamız lazım. Ve çevreci bir parti olarak bu hassasiyeti gösterme kararını aldık ve bunun uygulamasını da yapacağız” dedi.

“PARTİ OLARAK TEŞKİLATLARIMIZI SANAL ORTAMA TAŞIDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin her konuda olduğu gibi siyasettin dijital boyutunda da öncü konumunda olduğunu vurgulayarak bu konuda yapılan çalışmaları şöyle aktardı: “Parti olarak teşkilatlarımızı sanal ortama taşıdık. AK Partinin 1,5 milyon teşkilat mensubu Genel Merkezimizde oluşturduğumuz sanal teşkilat dünyasında birbirleriyle haberleşebiliyor, veri alış verişi yapabiliyor, ortak söylem üretebiliyor. Artık 5 milyara yakın insanın internete erişiminin bulunduğu, nüfusun yarısından fazlasını oluşturan 3,7 milyar sosyal medya kullanıcısının olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Ülkemizde de aktif sosyal medya kullanıcılarının sayısı 51 milyonu bulmuş durumda. Böyle bir ortamda bizim kendimizi konvansiyonel propaganda yöntemleriyle sınırlamamız, AK Parti’nin o devrimci, yenilikçi lider ruhuna yakışmaz. Madem sosyal medya algıları gerçeklerin önüne geçirilebiliyor, öyleyse bizim bu mecrayı hakikatlerle donatarak kendimizi en doğru şekilde anlatmamız gerekiyor ve bunu da yapacağız.”

“CUMHUR İTTİFAKI’NA KİMSE GÖLGE DÜŞÜRMEYE KALKIŞMASIN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında 14 ilin Belediye başkan adayını açıklayarak kamuoyuna tanıttı ve kendilerine başarılar diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililerden belirlenen kampanya prensiplerine riayet ederek çok çalışmalarını beklediklerini ifade ederek Cumhur İttifakı’nı da lekelemeyecek, gölgelemeyecek şekilde çalışmaları sürdüreceklerini belirtti. İttifak konusunda her iki partiden temsilcilerin çalışmalarını yürüttüklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teşkilatımdan isteğim Cumhur İttifakımıza kimse bir gölge düşürmeye kalkışmasın. Tam aksine dayanışma içinde olacağız, Genel Merkezlerimizin almış olduğu bu konuyla ilgili kararlara hepimiz uyacağız. Eğer herkes kendine göre bir şey uydurmaya kalkarsa arkadaşlar, bunun adı kakofoni olur. Biz biliyorsunuz şimdi ortaya tamamen öyle bir orkestra çıkaralım ki bu böyle olmasın tam aksine burada bir senfoni olsun, bunu başaralım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki günlerde İkinci 100 Günlük Eylem Planı’nı açıklayacaklarını belirterek yürütülen büyük projelerle belediyelerin de işini kolay kılacaklarını sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini başarı dilekleriyle tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287