MHP’nin oy oranı şaşırttı!

ORC Araştırma Şirketi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye geneli oy oranını açıkladı. İşte sürpriz sonuçlar ve ayrıntılar

banner279
21 Kasım 2018 Çarşamba 21:33
MHP’nin oy oranı şaşırttı!

Araştırma şirketleri yaklaşan yerel seçimler öncesi vatandaşın nabzını ölçmeye devam ediyor. Son olarak ORC Araştırma Şirketi Türkiye genelinde gerçekleştirilen seçim anketi sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı ve MHP’nin oylarında artış yaşandığını ifade etti.ORC’nin, gerçekleştirdiği son ankette MHP'nin Türkiye genelindeki oy oranı yüzde 17-18 olarak belirlendi.ORC Araştırma Şirketi sahibi Mehmet Murat Pösteki, AK Parti ve MHP'nin yerel seçimler için başlattığı ittifak görüşmelerini değerlendirdi.İttifaksız yerel seçimde özellikle AK Parti'nin zorlanacağını kaydeden Pösteki, MHP'nin ittifak görüşmelerindeki tavrını; İstanbul, Ankara ve İzmir'den birini kendi adaylarının, ikisini ise AK Parti adayının kazanması şeklinde belirlediğini iddia etti. Öte yandan Pösteki, yerel seçimler için yaptıkları son araştırma sonucuna göre, MHP'nin Türkiye genelindeki oy oranının yüzde 17-18 olduğunu duyurdu.Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Murat Pösteki, şu ifadeleri kullandı:Trabzon'da, Samsun'da, Urfa'da, Gaziantep'te, Konya'da v.s. yaşayan AK Partili seçmenlerin ittifak yapalım diye bir talebi var mı? Yok!Peki neden?Çünkü bu illerde yaşayan AK Partili seçmenler partilerinin kazanacağından eminler.Adana, Mersin, Manisa, Bartın ve Karabük'te MHP!Adana'da, Mersin'de, Manisa'da, Bartın'da, Karabük' te v.s. yaşayan MHP'li seçmenlerin ittifak talebi var mı? Yok!Çünkü bu illerde de MHP'li seçmenler kazanacaklarından eminler.İstanbul, Ankara ve İzmir'de İttifak!O halde, AK Parti seçmeninin yerel seçimlere ittifak yaparak girilmesi talebi hangi illerden kaynaklanıyor?İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Balıkesir, Denizli, Antalya, Ordu v.s.AK Parti seçmeni bu illerde ittifak olmadan zorlanılacağını görüyor.MHP'nin, elinde bulunan belediyeleri ittifak yapmadan tekrar kazanacağından emin olan ülkücü seçmenler, İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de bir kazanım elde etmeden, üstelik 3 büyükşehirde aday çıkarmadığında Türkiye geneli oy oranı 5 puan azalacak iken, neden ittifak istesin?MHP'li seçmenler ülke çıkarları için 24 Haziran seçimlerinde cumhur ittifakını kayıtsız şartsız destekledi. Fakat MHP'li seçmenlere göre yerel seçim ittifakının karşılıklı kazanımlar elde edilerek yapılması gerekiyor.2 büyükşehir AK Parti'ye, 1 Büyükşehir MHP'yeSonuç olarak MHP'lilerin isteği 3 büyükşehrin biri MHP, ikisi AK Parti olacak şekilde bu 3 büyükşehirde cumhur ittifakının kazanması.

NOT: Yeni tamamlanan araştırmamıza göre MHP'nin Türkiye Geneli Yerel Seçim Oy Oranı %17 -%18.

Kaynak:siyasetcafe.com 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287