Riyad’da dörtlü Suriye zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “tarihi” yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Suriye Cumhurbaşkanı Şara çevrim içi zirvede buluştu. Erdoğan, Trump’ın yaptırımları kaldırma kararını “tarihi önemde” olarak değerlendirdi.

banner279
14 Mayıs 2025 Çarşamba 13:39
Riyad’da dörtlü Suriye zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “tarihi” yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Suriye Cumhurbaşkanı Şara, bugün çevrim içi olarak gerçekleştirilen dörtlü zirvede bir araya geldi.

Zirvede Suriye’deki son gelişmeler ve bölgesel güvenlik meseleleri ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump’ın Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılmasına ilişkin kararının tarihi bir adım olduğunu vurguladı.

Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin, başta DEAŞ olmak üzere Suriye’de faaliyet gösteren terör örgütlerine karşı mücadele konusunda Şam yönetimine destek vermeyi sürdüreceğini ifade etti.

Zirve, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması yönünde önemli bir diplomatik adım olarak değerlendirildi.

ANKARA-BHA

Son Güncelleme: 14.05.2025 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner234

banner233