AK Parti'de adaylık süreci bu ay başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimler için çalışmalarına aylar önce başlayan A takımına hızlanma talimatını verdi. Gözler ise bu ay içinde başlayacak adaylık başvurularına çevrildi.

banner279
02 Kasım 2023 Perşembe 15:06
AK Parti'de adaylık süreci bu ay başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimler için çalışmalarına aylar önce başlayan A takımına hızlanma talimatını verdi. Gözler ise bu ay içinde başlayacak adaylık başvurularına çevrildi.AK Parti'de yerel seçim çalışmaları başladı. İlk adım aday belirleme süreci ve sürece ilişkin takvim hazır.Seçim takvimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. MKYK toplantısında son şekli verilecek, düğmeye basılacak.

Edinilen bilgiye göre, adayların başvuruları için taslak hazırlandı. Resmi olarak tarihin duyurulması için MKYK toplantısı bekleniyor. Hazırlanan taslak 7 Kasım'da yapılacak toplantının gündeminde olacak.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından tarihler kamuoyuna duyurulacak. Kasım ayı içinde adaylık başvurularının alınması bekleniyor. Önce adaylar başvuru yapacak, ardından temayül yoklaması başlatılacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi yerel seçime hazırlık sürecinde de teknolojinin imkanlarından faydalanılacak. Aday müracaatları çevrimiçi yapılabilecek. Temayül yoklamalarında da dijital sistemden yararlanılacak.

AK Parti aday tanıtım toplantısının da yıl sonunda düzenlenmesi planlanıyor. Adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287