Jean Monnet Hibe Destekleri Tecrübe Paylaşımı Etkinliği

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Araştırma Dekanlığı (ARDEK) ve Uluslararası Ofis iş birliğiyle “Tecrübe Paylaşımı” isimli bir etkinlik düzenledi.

banner279
25 Aralık 2023 Pazartesi 15:09
Jean Monnet Hibe Destekleri Tecrübe Paylaşımı Etkinliği

SAÜ Araştırma Dekanlığı ve Uluslararası Ofis iş birliğiyle düzenlenen “Jean Monnet Hibe Destekleri Tecrübe Paylaşımı” isimli etkinlik 21 Aralık Perşembe günü SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Fuat Sezgin Salonu’nda gerçekleştirdi. Etkinliğe konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Aysan konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, “Son bir buçuk yılda ulusal ve uluslararası projeler konusunda çok önemli adımlar atıldı. Özellikle sosyal ve beşeri alanlarda 15’e yakın proje kabulü aldık. TÜBİTAK 1001 projelerinde, sosyal ve beşeri alanlarda en çok başvuru yapan üniversitelerden biri olduk. Uluslararası projelerimizin de artmasını hedefliyoruz. Jean Monnet destekleri de bu projelerden biri. Bizler, hem ARDEK hem de Uluslararası Ofis ile bu projelere destek olmak istiyoruz” dedi.

Etkinliğin açılışında bir sunum yapan Uluslararası Ofis Uzmanı Rümeysa Kiracı, Jean Monnet Hibe Destekleri konusunda genel bilgiler verdi. Proje çeşitlerinden ve özelliklerinden bahseden Rümeysa Kiracı, projeden minimum 70 puan alınması gerektiğini söyledi. Kiracı, son başvuru tarihinin 1 Şubat 2024 olduğuna dikkat çekti.

Jean Monnet Hibe Desteklerinin kabul alma ihtimalinin diğer Avrupa projelerine göre daha fazla olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Fatih Aysan, “Proje yaparken iyi bir ekip kurulması gerekiyor. Değerlendirmelerde bu kriter önemli rol oynamaktadır” dedi. Proje formunun doldurulması üzerine deneyimlerini paylaşan Prof. Dr. Aysan, “Önemli ve anahtar ifadeleri kalın veya altı çizili şekilde yazabilirsiniz. Bu durum, değerlendiricilerin dikkatini çekecek ve projenin anlaşılması konusunda faydalı olacaktır. Formda çok fazla gri alan bırakmamak lazım. Hakemin anlayabilmesini sağlamak lazım. Eğer hakem projeyi yeterli düzeyde anlayamazsa değerlendirme olumsuz olacaktır. Projenin kabul edilmesinde her bir puanın önemi var” şeklinde konuştu.

“İyi Bir Kurgu Lazım”

Hedefleri, iş planları ile ilişkilendirmek gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Fatih Aysan, “Hedeflerin iş planlarıyla, iş planlarının da çıktılar ile ilişkilendirilmesi gerekiyor. Projeniz, kabul aldıktan sonra rapor kısmında da bunu sizden isteyecekler. İyi bir kurgu hazırlayıp, sonrasında formu yazmaya başlamak daha sağlıklı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Aysan, yapılacak projelerin Avrupa Birliği’nin ihtiyaçlarıyla bağdaştırılması gerektiğine dikkat çekerek, bu projede asıl amacın Avrupa Birliği’yle ilişkilerin güçlendirilmesi olduğunu söyledi.

Etkinlik, soru-cevap kısmının ardından Prof. Dr. Mehmet Fatih Aysan’a teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287