SAÜ İletişim Fakültesi'nde "Organik Tipografi Tasarımı Sergisi" düzenlendi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi İletişim ve Tasarımı bölümünün düzenlediği Organik Tipografi Tasarımı sergisi İletişim Fakültesi’nde öğrencilerle buluştu. Serginin açılışını SAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel yaptı.

banner279
12 Aralık 2023 Salı 08:58
SAÜ İletişim Fakültesi'nde "Organik Tipografi Tasarımı Sergisi" düzenlendi

İletişim ve Tasarımı bölümü Araştırma Görevlisi Hüdaver Altıntuğlu, “Bu çalışmada öğrencilerin tipografiyi kullanarak bir his oluşturmaya çalışması amaçlandı. Öğrencilerin düşünme yetisini arttırabilmek ve onları biraz zorlamak için Organik Tipografiyi seçtik. Organik tipografiyle doğada hazır bulunan materyalleri tekrar tekrar kullanarak bütün alfabeyi ve rakamları kullandılar. Burada tam olarak 56 çalışma var, seçmeli ders olmasına rağmen çalışmalara olan ilgi yüksek. Öğrenciler burada hem baskı sonlandırma konusunda hem de tasarımcı gibi düşünme konusunda tecrübe sahibi oldular, aynı zamanda da yazının işlevi ve okunabilirliğini öne çıkardılar” dedi.

Eser sahiplerinden Zeynep Nur Altıntaş, “Eseri yaparken kendi yazı fontumdan ilham aldım. Benim için çok değerliydi bu konu. Kendime ait bir yazı fontu kullanmak çok gururlandırdı beni. Öyküsüne çok önem verdim. Ağacın halkalarından yaş oluşturulmasına özellikle dikkat ettim ve bu şekilde tasarladım. Tasarım alanında daha güzel işler yapmayı ve kendimi geliştirmeyi istiyorum” şeklinde konuştu.

Tarçın adlı eseri tasarlayan İletişim ve Tasarımı bölümü öğrencilerinden Melike Ofluoğlu, “Amacım renkli bir şey yapmaktı. Kış çayı içmeyi çok sevdiğimden kış çayında yapılan malzemelerden yapmak istedim bu çalışmayı. Sakarya’nın bu soğuk günlerinde eserimde sıcak zamanların hissini vermeye çalıştım. Yağmurlu havada cam kenarında oturup kitap okurken çay içmek gibi bir duygu vermeye çalıştım eserimde. Sıcak bir ortam oluşturmak istedim Malzemeleri kullanmak  bir sıcaklık verdi zaten. Organik tipografi çalışmalarını yaparken çok keyif aldım ve daha da güzellerini yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Köri eserinin sahibi Azril Wildan Adhan Azril, Köri yemeğinin dünyanın en iyi yemeklerinden birisi olduğunu söyledi. Azril; Amerika’da, Hindistan’da İngiltere’de ve dünyanın her yerinde Köri’nin çok popüler olduğunun altını çizerek, eseri yaparken köri yapımında kullanılan kimyon, zencefil, acı biber ve kişniş gibi baharatları kullanmak istediğini belirtti.

Serginin açılışını yapan SAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel organik tipografi sergisini düzenleyen Araştırma Görevlisi Hüdaver Atıntuğlu ile öğrencilere tasarımları için teşekkür ederek güzel dileklerde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287