Dolandırıcı Bu Sefer Baltayı Fena Halde Taşa Vurdu

Samsun’un Bafra ilçesinde lösemili çocuklar için para topladığı iddia edilen bir bayan, yardım amaçlı topladığını söylediği. 

banner279
20 Eylül 2017 Çarşamba 09:31

Samsun’un Bafra ilçesinde lösemili çocuklar için para topladığı iddia edilen bir bayan, yardım amaçlı topladığını söylediği. 

Çocuğun babasına yakalandı. 

Bafra’da yaşanan dolandırıcılık girişiminde kamera görüntüleri ortaya çıktı. 

Lösemili çocuklar adına para topladığını iddia eden bayan suçüstü yakalandı. İlçe merkezinde Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Bafra Temsilcisi Erol Korkmaz’ın iş yerine giden bir bayan, kendisini Bafra’da tanınmış bir ailenin gelini olarak söyleyerek lösemi hastası 7 yaşındaki Yağmur Çalışkan isimli çocuğun tedavisi yapılması için yardım topladığını iddia etti. 

Bayan, Yağmur Çalışkan’ın babası Muhammet Çalışkan’la karşılaşınca ne yapacağını çok şaşırdı. 

Bayan, olay yerine çağrılan sivil polisler tarafından ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. İfadesi alınan bayan daha sonra serbest bırakıldı.

Korkmaz, serbest bırakılan bayan hakkında dolandırıcılık ve 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’na muhalefetten şikayetçi oldu. 

Lösemili çocukların adını kullanarak para toplayanlara karşı mücadele yaptıklarını söyleyen Erol Korkmaz ve beraberindekiler ilçenin muhtelif yerlerine afiş asarak uyarılarda bulundular.

BABASINA KIZINI ANLATMAYA ÇALIŞTI

Baba Muhammet Çalışkan ise “Yağmur isimli 7 yaşında bir kızım var. Bundan 1 sene evvel rahatsızlandı. Kızımın ismini kullanarak sağda solda para toplayanlar var. 

Erol Bey beni arayarak ‘Senin çocuğun ismini kullanarak para toplayanlar var. Ben de para toplayan hanımefendiyi buldum. ‘Ben de yardım yapmak istiyorum, ne gibi yardım topluyorsunuz’ dedim. 

İki çocuk ismi saydı, ikincisi benim kızımın ismini söyledi. ‘Yağmur Çalışkan’ın neyi var’ dedim. 

Yağmur Çalışkan çok hasta, ailesi de zor durumda, bu topladığımız paraları ailesine vereceğiz’ dedi. 

Ben de ‘Kimseden para toplayın diye bir şey talep etmedim. Böyle bir şeyde istemiyorum’ dedim. 

Bana ‘Sen kimsin’ dediler. Ben de ‘Yağmur Çalışkan’ın babasıyım’ dedim. Bayan afallamaya başladı. Bayan ‘Gelişigüzel söyledim, ismi aklıma geldi, öylesine söyledim’ dedi. 

Polisi aradık ve olay yerine gelen polisler de biraz konuştu. Ben buradan sesleniyorum. Benim kızımın ismini kullanarak para toplayanlar varsa asla onlara para vermeyin.

Atatürk Bulvarı’nda bir iş yerinde çalışan Şafak Yıldırım isimli vatandaş da bazı şahıslar lösemili çocuklara yardım adı altında para topladığını söyledi.

(Ahmet Şükrü Uluçay /İHA)

Son Güncelleme: 20.09.2017 10:26
Anahtar Kelimeler:
Dolandırıcı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287