Başkan Kılıç eğitim sistemini eleştirdi

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı’nda gündem eğitim. Milli eğitim sistemi ve okullardaki uzaktan eğitim konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Kılıç, “Yetersiz, düşük kaliteli ve yaz-boz tahtası gibi sürekli değişen bir sistem ve müfredatla milletimizin geleceği ile oynanmaktadır” dedi.

banner279
16 Eylül 2020 Çarşamba 12:40
Başkan Kılıç eğitim sistemini eleştirdi

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı olağan toplantısını dün akşam parti binasında gerçekleştirdi. Toplantıda gündemdeki konular ve teşkilat çalışmaları ele alındı. Üye çalışmaları hakkında yönetim kuruluna bilgiler verilirken, Gençlik kolları, Hanım kolları ve diğer birimlerin raporları müzakere edildi. Toplantı sonunda İlçe Başkanı Engin Kılıç, milli eğitim sistemi ve okullardaki uzaktan eğitim konusunda açıklamalarda bulundu.
 
Kılıç, “ Milli Eğitim Bakanlığı yıllardır uyguladığı ezbere dayalı ve sınav geçmeye yönelik neredeyse her sene değiştirilen eğitim sistemi yerine anlamaya, kavramaya, uygulamaya ve yenilik yapmaya istikrarlı bir milli eğitim müfredatı geliştirememiştir. Yetersiz, düşük kaliteli ve yaz-boz tahtası gibi sürekli değişen bir sistem ve müfredatla milletimizin geleceği ile oynanmaktadır.
 
Ülkemizin gelişmesi, Yeniden Büyük Türkiye hedefine ulaşması; istikrarlı milli eğitim politikaları ve iyi yetişmiş, kaliteli, milli, eğitim kadroları ile mümkündür. Yeniden Refah Partisi olarak bizim ilk işimiz ülkemizi eğitimde dünya sıralamasında ilk otuza getirmek, sonrasında da ilk ona sokmak olacaktır. Bizim eğitim sistemimiz, sadece taklit eden, batıdaki eserlerin tercümesini yapan değil, yenilik yapabilen, icat edebilen nesiller yetiştirmeye odaklı olacaktır. Bizim eğitim sistemimiz, sadece ezberleten, sınavlardan geçirip işe yaramayan diplomalar veren değil, uygulamaya yönelik bilgi kazandıran eğitim sistemi olacaktır. Çocuklarımız ve gençlerimizin ahlaki gelişimini ihmal ederek sadece bilimsel alanda eğitmek, toplumumuza ve tüm insanlığa potansiyel birer tehdit yetiştirmek manasına gelir. Yeniden Refah Partisi olarak biz, kaliteli insan yetiştirmeye en büyük önemi vereceğiz. Bilimsel ve teknik kalitesi yüksek, aynı zamanda ahlaki ve manevi kalitesi yüksek nesiller yetiştireceğiz” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287