Ramazan'da en çok hangi yemekler tercih edildi?

Ramazan ayında en çok tercih edilen yemek seçenekleri paylaşıldı. İftar ve sahur sofralarının bir numaralı tercihi lahmacun oldu.

banner279
11 Nisan 2024 Perşembe 15:40
Ramazan'da en çok hangi yemekler tercih edildi?

İSTANBUL (İGFA) - Ramazan ayı verilerine göre, Türkiye genelinde iftar sofralarının en çok tercih edilen yemeği lahmacun oldu. Lahmacunun ardından pizza ve hamburger seçenekleri tercih edildi. Sahurda ise lahmacunu, tavuk tantuni takip etti. Tatlılarda en çok profiterol tercih edilirken, Ramazan ayının vazgeçilmez içeceği ayran oldu. 

ÇORBADA MERCİMEK, İÇECEKTE AYRAN TERCİH EDİLDİ

Trendyol Yemek uygulamasının verilerine göre, Ramazan ayı trendlerine göre en çok tercih edilen çorba, mercimek çorbası oldu. Mercimek çorbasını, ezogelin ve tavuk suyu çorbası izledi.

Ayran, Ramazan ayında en çok sipariş edilen içecek olurken, onu kola ve su takip etti. Tatlı seçeneklerinde profiterol, geçen sene olduğu gibi bu sene de geleneksel Türk tatlılarının önüne geçti.

En popüler tatlılarda profiterolün ardından fırın sütlaç ve kazandibi geldi.  

Uygulama verilerine göre en popüler iftar menüsü mercimek çorbası, lahmacun, ayran ve profiterolden oluştu.  En popüler ikinci ve üçüncü menü seçeneklerini sırasıyla ezogelin, pizza, fırın sütlaç, kola ile tavuk suyu çorba, hamburger, kazandibi ve su oluşturdu.

Ramazanda en çok sipariş veren iller İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Bursa ve Kocaeli oldu.  

Kaynak: İGFA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287