Yozgat’ta slajlık mısır ve soya fasulyesi tarla günü düzenlendi

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ‘Silajlık Mısır ve Soya Fasulyesinin Birlikte Ekim Demonstrasyonu’ kapsamında tarla günü düzenlendi.İnceçayır köyünde düzenlenen tarla gününe Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık...

banner279
05 Eylül 2016 Pazartesi 17:58
Yozgat’ta slajlık mısır ve soya fasulyesi tarla günü düzenlendi
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ‘Silajlık Mısır ve Soya Fasulyesinin Birlikte Ekim Demonstrasyonu’ kapsamında tarla günü düzenlendi.
İnceçayır köyünde düzenlenen tarla gününe Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli ile çiftçiler katıldı. Programda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özdemir, tarım ve hayvancılıkta gelişme ve kalkınma için girdilerin azaltılmasıyla birlikte verimi yükseltmek gerektiğini söyledi. Hayvancılıkta yem bitkilerinin üretimini artırmak için eğitim ve yayım faaliyetlerini artırdıklarını ifade eden Özdemir, “Çalışmalarımızla birlikte son yıllarda yem bitkilerinde gözle görülür bir artış oldu. Özellikle silajlık mısır üretimi, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz arasında çok yaygınlaştı. Bu iki ürünü birlikte ekmekteki amacımız, silaj verimi ve kalitesini artırmak. Yapılan yemdeki protein ve yağ oranını artırarak hayvancılıkta alınan et ve süt verimini yükseltmektir. Giderek tarımı terk edilen soyanın bu yöntemle tekrar tarımının yapılmasını sağlamak. Tarlamız üretim sezonu süresince düzenli olarak takip edildi. Çiftçimizle istişare yaparak hasat gününe geldi. Bitki boyu şu anda 3 metreye kadar ulaştı. hasat sonunda ise verim ve kalite analizleri yapılacaktır.” dedi.
Yozgat şartlarında mısırla soyanın sılajlık olarak birlikte ekimle yetiştirilmesinin çiftçilere benimsetilmesi ve yerli silajlık mısır çeşitlerinin demonstrasyon çalışmasının birlikte yapıldığını vurgulayan Özdemir, “Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünden temin edilen tohumluklarla bu demonstrasyonu uygulamaya koyduk.” diye konuştu.
Tarlasında silajlık mısırla soya fasulyesi demonstrasyonu uygulanan Resul Karakavak sılajlık mısır ve soya fasulyesini birlikte yetiştirerek sılaj yaptıklarını belirterek elde edilen silajın protein ve yağ oranının önemli miktarda artıracağını bunun da hayvanlarda et ve süt veriminin artıracağını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287